HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Egyik zsebből a másikba

2010.10.14. 09:33 Budaphestie

A "bankadó" sikerén nekibuzdulva nemzetiegyüttműködő kormányunk újabb adónak nevezett sarcokat vet ki a legsikeresebb szektorokban működő legnagyobb vállalatokra. Ez igazából nem is adó, hanem valamiféle pénzbüntetés, amit a kormány egyszerűen ki akar venni a hazai piac szereplőinek zsebéből. Orbán Viktor, ha mást nem is, annyit már tud, hogy mennyit akar elvenni:

távközlési, telekommunikációs szektor:
évi 61 milliárd


energiaszektor:
évi 70 milliárd


bolti kereskedelmi szektor:
évi 30 milliárd

Ez a fajta sarc rendkívül káros az egész magyar gazdaságra nézve és végső soron megint a kiskeresetű, bérből és munkából élő zembereken csattan az ostor.

A "most elveszek a Telenortól 20 milliárd forintot csak úgy" típusú, villámcsapásszerű bejelentések kiszámíthatatlanná teszik a hazai piaci működést, így nagyon megnövelik a befektetési kockázatot. Ez azt jelenti, hogy nem csak a jelenleg működő piaci szereplők fognak kihátrálni, romokat és sosem látott mértékű munkanélküliséget hagyva maguk után, hanem nem fognak mások se' idejönni.  Elterjed a világban, hogy Magyarországon kiszámíthatatlan módon, hirtelen, hasraütéses döntéssel sarcolják meg a sikeres vállalkozásokat. Visszamenőlegesen is! Szerintem ennek beláthatatlan következményei lehetnek.  Csak reménykedni tudok, hogy az EU nem engedi ezt meg. Vagy ha mégis, akkor legalább ne legyen akkora a rombolás hatása, hogy végleg csatlakozzunk a harmadik világhoz!

Kedves "hazafias" olvasóimnak: Tipikus komment kérdés, hogy "mit féltem én a Teszkót? Ha menni akarnak, hát távozzanak angolosan, majd lesz helyettük más." Nos, ha egy tanár az egyik diákjának mérgében letépi a fülét, akkor nem csak az a diák nem fog másnap megjelenni az óráján. A másik tipikus okoskodás, hogy sokan hiszik azt, ha ők nem multiknak dolgoznak, velük nem lehet baj. Hamar kiderül azonban, hogy áttételesen szinte mindannyian függünk a legnagyobb munkáltatóktól / legnagyobb beruházóktól / legnagyobb megrendelőktől, azaz a nagytőkétől.

A slusszpoént (ha lehet ezt egyáltalán poénnak nevezni) a végére hagytam:

A tervek szerint a kormány egyik kezével elvesz az energiaszektor szereplőitől és másik kezével ugyanazt a pénzt például gázártámogatás címszó alatt visszagyömöszöli a zsebükbe! Közben persze a műveletet végző államaparátus leveszi a működési költségeket. Ez aztán a nagyszerű terv. Csak gratulálni tudok!

4 komment · 1 trackback

Címkék: gazdaság fidesz magyarország ingyenebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr252370624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 08:30:17

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép...  - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almas 2010.10.14. 11:57:00

"szinte mindannyian függünk a legnagyobb munkáltatóktól" a multiktól!
A blogoló sajnos egy szót sem ír arról, hogy milyen mocskos módon használják ki a dolgozóikat ezek a külföldi multik, miközben nem is ide adóznak. Hát lehet, hogy most függünk tőlük, de éppen ideje ezen változtatni! Én örülök Orbán bátor lépésének.

Melchi Zadok 2010.10.20. 15:33:24

@almas: ja mert a multi meg pont olyan, hogy ha az állam meglehetősen primitív, balkán kompatibilis módon megsarcolja, akkor rögtön sokkal barátságosabb lesz az alkalmazottaival, egyből felhagy az adóelkerülő viselkedésével és mélyen fejet hajt egy jelentéktelen ország még jelentéktelenebb miniszterelnöke előtt.

nem tudom hány éves vagy, de annyi bizonyosnak látszik, hogy egy kockás magazinos képregénykrimi bonyolultságán túlmutató összefüggéseket képtelen vagy megérteni.

Melchi Zadok 2010.10.20. 17:28:05

@almas: ja és mégvalami. orbán pont leszarja, hogy a multi hogy bánik az alkalmazottaival. neki CSAK a pénzük kell, hogy az adócsökkentésből kieső bevétel okozta lyukat betömködje.

myself 2010.10.25. 22:21:43

Megtehették, megtették. Kellett volna másra szavazni és a másik választás lehet hogy nem tette volna meg.
Ez van, ennyi.
Lehetne még tovább boncolni. Nem érdekelte a kormányt sem akkor sem most.
(a véleményem pedig megvan az egészről de inkább megtartom magamnak...)
süti beállítások módosítása