HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Gyurcsány dicséretére érdemes tervezetek és határozatok

2012.12.07. 05:30 Budaphestie

Nem ez az első eset, hogy a második Orbán kormány megvalósítani látszik Gyurcsány Ferenc néhány évvel ezelőtti elképzeléseit. Most éppen a felsőoktatás fizetőssé tétele van napirenden. A felsőoktatásban alkalmazott tandíj elvével lehet vitatkozni, az viszont biztos, hogy négy évvel ezelőtt éppen a fidesz volt az, aki az emlékezetes szociális népszavazással megakadályozta a tandíj bevezetését az egyetemeken és főiskolákon. 

yesgyurcsany.jpgOrbán Viktor még közvetlenül az országgyűlési választások (fülkeforradalom!) előtt is azzal kampányolt, hogy ők nem engedték a tandíj bevezetését és soha nem is tennének ilyen csúnyaságot. Erre most mégis. Mindezen persze lehet fanyalogni, de egyvalaki azért mégse fanyalogjon. Ez a valaki pedig nem más, mint Gyurcsány Ferenc. Neki persze jól keresztbe tettek, amikor a tandíjat vagy a vizitdíjat akarta bevezetni, de ha tartja magát az eredeti elveihez, akkor megelégedve veszi tudomásul, hogy végül csak "megcsinálják".

Nos, ha Gyurcsány ártani akar a jelenlegi Fidesz vezetés "népszerűségének", akkor itt az ideje, hogy feláldozza magát. A jelenlegi közvélemény kutatási adatok szerint sok vizet más amúgy sem zavar sem ő, sem pártja, a Demokratikus Koalíció. Mivel szúrhatja tehát mégis tökön a regnáló rezsimet? Egyszerű: fel kell állnia a parlamentben és meg kell dicsérnie a tandíjjal kapcsolatos kormányzati tervezetet. Be kell vallania, hogy kellemesen csalódott Orbán Viktorban és kormányában, akik végül mégiscsak belátták, hogy neki volt igaza négy évvel ezelőtt és sok sikert kell kívánnia az ezzel kapcsolatos munkához. Ezen kívül persze máskor, más ügyek kapcsán is felszólalhatna. Méltathatná például a kormány IMF megállapodás irányában tett igyekezetét, a kórházi ágyszám csökkentést, az ingatlanadó bevezetését meg ilyenek... Hiszen ezek az ő tervei voltak, ezt senki sem vitathatja!

Véleményem szerint Gyurcsány így Dugovics Tituszként rántaná magával Orbánt, kiütve mögüle a teljes békemenetet és a még mindig reménykedő rajongótábor nagy részét. Azt a kollektív gyűlöletet, amelyet a fidesz sok éves kemény munkával hozott létre a választóinak szívében, most egy könnyed mozdulattal irányíthatná vissza a kormánypártra. Minderre nincs sok idő, mert most már mást kell majd teljes erőből gyűlölnie a "nemzeti érzelműeknek" és egyszerre csak egy főgonosz gyűlöletére van hely az ember szívében. Szóval most kell lépni. Csak szándék kérdése.

Szólj hozzá!

Címkék: politika tandíj elemzés politológia Gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr84951954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása