HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Végre itt az Orbán-csomag

2011.01.14. 21:02 Budaphestie

Csoda történt! Orbán Viktor kiejtette a száján a megszorítás szót. Igen kedves hölgyimésuraim, megszorítások következnek. Na persze az ígéret szerint nem mindenki fog megszorulni, de mégis: végre kimondta, amivel minden politikus küzd, de amit minden  vezető politikusnak előbb vagy utóbb ki kell mondania:

MEGSZORÍTÁS.

Ebben a szóban minden benne van, amit a makrogazdaságról egyszerű választóként tudni érdemes. Ez a szó önmagában annak a beismerése, hogy a kormánynak, az államnak nincsen pénze, mert amivel gazdálkodik az az emberek pénze, pontosabban az aktív munkavállalóké és sikeres vállalkozásoké. Ebben a szóban benne van a költségvetési mérleg két oldala: a kiadások és a bevételek, és Orbán esetében benne van az is, hogy éppen melyik oldal van soron.

Ebben a szóban benne van annak beismerése, hogy az elmúlt 9 hónap bevételnövelő gazdaságpolitikája hibás volt, de legalábbis nem fenntartható. Ez a szó beismerése annak, hogy az eddigi kormányok megszorító intézkedései a Bokros-csomagtól kezdve a Bajnai-csomagig nem voltak ám ördögtől valóak. Orbán, miután a fidesz 20 éven keresztül folyamatosan és keményen lecsapta minden más kormány kiadáscsökkentő magaslabdáját, most saját tábora számára is legitimálni kényszerül ezt a kifejezést. A fidesz szavazók kezdhetik máshogy ízlelgetni a szót.

Itt az Orbán-csomag. A tartalmát ugyan még nem ismerjük pontosan, de egy ellenzéki politikusnak ez már nem is olyan fontos. Ha az ellenzék fizetett bloggere volnék, akkor tucatszámra húznék elő olyan néhány éves videófelvételeket, ahol Szijjártó Petike Orbánnal és a többiekkel versenyt huhogva sajtótájékoztatja a tisztelt újságírókat: "Márpedig megszorító politikából még soha semmi jó nem származott". Ezt a gondolatot persze az ország hülyébbik fele boldogan magáévá is tette.

Jómagam liberális bloggerként üdvözlöm Orbán Viktor bejelentését! Örülök az Orbán-csomagnak, mert tudom, hogy a legtöbb hasonló megszorító csomag stabilizálja a gazdaságot és azt mutatja, hogy az aktuális kormány cselekedeteit nem csupán a pillanatnyi népszerűség hajhászása vezérli. Elégedettségemet persze nem mindenki osztja. Nem hinném például, hogy egy 8 éven keresztül tökéletesen félretájékoztatott ortodox fidesz szavazó is tapsol ugyanannak a bejelentésnek, amire egy-két évvel ezelőtt még köpködött. Pontosan ugyanannak az embernek a tanácsára köpködött, aki most bejelenti a megszorítást. Ezekkel az agymosott zombikkal azonban nem kell foglalkozni. Az ország sorsa sokkal fontosabb annál, minthogy ők mit hisznek a világról. Hajrá Magyarország!

2 komment

Címkék: gazdaság orbán magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr852584328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2011.01.15. 00:35:41

ía bebetonozás megtörtént. ígéretekkel és szép szavakkal már tele a padlás, most már ideje lenne a tetteknek!

Ironfist 2011.01.27. 16:08:10

"Nem hinném például, hogy egy 8 éven keresztül tökéletesen félretájékoztatott ortodox fidesz szavazó is tapsol ugyanannak a bejelentésnek, amire egy-két évvel ezelőtt még köpködött."

Jaaaj, dehogynem. Amit 0rbán kiejt a száján, azt ők áhítattal ismételgetik, hogy az a jó. Még akkor is, ha 180fokos fordulatokat tesz naponta.
süti beállítások módosítása