HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Emberi jogok, mindenki fújja a magáét

2009.07.05. 18:19 Budaphestie

Olvasgattam a Reakció blogon a Vona Gábor letartóztatásával kapcsolatos hozzászólásokat.

Talán túl sok a tizenéves, tájékozatlan lurkó, a fiatal divat tüntető vagy az aluliskolázott exhibicionista. De egész egyszerűen úgy közelítenek a történtekhez, mintha a Barátok közt legutóbbi epizódját vitatnák meg éppen. Semmi analitikus gondolkodás, semmi következtetési képesség, semmi! Rosszak és jók. Ennyi. Még Darth Vader személyisége is komplexebb, mint ahogyan néhányan a dolgokat látják. Egyszerűen elkeserítő. Nem kizárólag, de most is főleg a jobbos hozzászólóknál figyelhető meg ez az értelmi visszamaradottság.

Nem gondolnak az események okaira és főleg nem a következményeire. Néhányan viccesen megjegyezték, hogy milyen jól jön ez az ügy a jobbiknak. Ők legalább tisztában vannak a "mártír csinálás" történelmi következményeivel. Szerintem azonban korántsem erről van szó, ami a dolgok igazi okait illeti.

Attól tartok, hogy ez az egész "Magyar Gárda ügy" egy csapdahelyzetbe taszította Magyarországot. Ugyanis, nem egy zárt edényben folyik itt a csetepaté, hanem annak a "nyugati" világnak a tágra nyílt szemei előtt, akinek emlőin ezer ajakkal csügg a magyar gazdaság és a magyar emberek személyes sorsa, életszínvonala, stb...

Egyik nap azt hallani nyugatról, hogy a masírozó fasiszták (gárda) miatt  suhintanak tarkón minket azok EU-s és ENSZ szervezetek, akikkel legalábbis nem ártana jóban lenni. Egészen egyszerűen Magyarország érdeke, hogy ne fasiszta országként legyünk feltüntetve a politikai világtérképen.

Utána arról hallani, hogy a miskolci rendőrkapitány cigányozott. Újabb fejcsóválás az ENSZ-ben és az EU-ban. Kinek van igaza? Nézőpont kérdése.

A következő nap arról szól, hogy néhány "késes cigány" megverte az őket igazoltató rendőröket és ekkor a gárdista kifejti, hogy vissza kéne állítani a rendőrök tekintélyét és mind szélesebb intézkedési jogkörrel kell őket felruházni, mert így a szerencsétlen rendőr nem tudja ellátni a feladatát.

Most meg már ugyanaz a gárdista ellenszegül annak a rendőri intézkedésnek, amit a megint csak szerencsétlen rendőr ellene foganatosított tök jogosan, hiszen Vona és a gárdistái nem tettek eleget a rendőri felszólításnak. Akkor most mégiscsak annyit érjen a rendőr szava az utcán, mint a falra hányt borsó?  Nehogymár! Én liberális beállítottságú vagyok, de ezt még én sem akarom. A szélsőjobbosok hiedelmeivel ellentétben az intézkedő rendőrök nem beosztottjai a regnáló kormányfőnek és nem az ő parancsait teljesítik, hanem próbálnak a törvény szavának eleget tenni. Aki ezt másképp látja az minimum tájékozatlan, de legalábbis súlyosan paranoiás.

Szóval nem tehetnek semmiről ezek a fiatal srácok a rendőrség kötelékében, akik egyik nap a késes romákhoz mennek ki, másik nap pedig a jobbosok anyázását kell hallgatniuk a tűző napon.

Később persze megint jön az intelem a nemzetközi jogvédő szervezetektől, de most nem a romákat, hanem a szélsőjobbos tüntetőket védik.  Szép. A lényeg, hogy megint baj van velünk.

Mindenki a saját emberi jogaira hivatkozik:

a romák, a gárda, Vona Gábor, a rendőrök és azok, akik csak egy kellemes szombat délutánt akartak eltölteni az Erzsébet téren.

Kinek van igaza? Nézőpont kérdése. Ki jár rosszul ezzel az egésszel? Én, és a többi békésen dolgozni akaró magyar átlag állampolgár.

 

5 komment

Címkék: politika rendőrség jobboldal tüntetés jobbik gábor gárda vona

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr401228203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v.l 2009.07.05. 19:20:28

"Egészen egyszerűen Magyarország érdeke, hogy ne fasiszta országként legyünk feltüntetve a politikai világtérképen"

Hat, akkor talan szolni kene azoknak, akik megprobaljak ilyen szinben feltuntetni. Hogy ne tegyek, mert _nekunk_ ez nem erdekunk.

Persze ok azert tuntetik fel ilyen szinben, mert _nekik_ ez az erdekuk, "igy fogy az ujsagbol tobb", "igy lesz nagyobb a zavaros, es lehet benne halaszni".

"hanem próbálnak a törvény szavának eleget tenni. Aki ezt másképp látja az minimum tájékozatlan, de legalábbis súlyosan paranoiás."

Hat, ha _szerintem_ jogellenesen intezkedik a rendor, akkor _sajnos_ azt kell, hogy gondoljam, nem a torveny szava szerint intezkedik.

Ma, Magyarorszagon nincs olyan szabaly, amely alapjan az utcan, kozparkokban setalo, beszelgeto, uldogelo embereket jogszeruen el lehetne onnan zavarni.

Ellenben van olyan szabaly, hogy a rendor koteles betartani a jogszabalyokat, ha nem teszi, akkor azert fegyelmi es buntetojogi felelosseggel tartozik.

Budaphestie 2009.07.05. 19:45:19

Az elejével nem értek egyet, a végével igen:

"megprobaljak ilyen szinben feltuntetni"
Szerintem nem kell MSZP-s narráció egy cigányozós-zsidózós Jobbik beszédhez. Elég csak úgy ahogy van kiküldeni az ENSZ-nek a videó felvételt , és hidd el, hogy ők fel fogják ismerni az antiszemitizmust és a rasszizmust.
Utsó három bekezdésseklfull egyetértek.

v.l 2009.07.05. 20:04:03

Hany eves vagy, kiralylany? 18 elmultal mar? Az ENSZ, az egy babszinhaz.

Az, hogy valakik kiallnak a terre, es a hulyesegeiket szajkozzak, nem jelent semmit, ezt tolunk nyugatabbra mindenki tudja. Itt is mindenki tudja, csak vannak, akiknek erdekeben all ideologiailag "megfelelo" cikkeket gyartani ebbol.

Tolts el egy delutant a Hyde Park sarkanal, es hallgasd meg ott az elmegyogyintezetbol szokotteket, meg durvabbakat is fogsz hallani. Erdekes modon a londoni ujsagokban nem szoktak ezekbol az "eszmefuttatasokbol" idezni. Biztos van ennek is oka van, es nem az, hogy ott meg minden ujsag rasszista, stb.

Budaphestie 2009.07.05. 20:15:04

Rövidebb leírni, hogy ENSZ, mint azt a sok mindent, amit még mellé tehetsz.
Végül is úgy értelmezem a mondanivalódat, hogy legyen nálunk akár fasiszta kormányzat és pampogjanak csak a különféle nemzetközi Jogvédő szervezetek kit érdekelnek? A magyar gazdaság nemzetközi kapcsolatrendszerére ez bizony semmiféle negatív hatással nem lesz, mert a Multi, akinek a pénz az istene, pont leszarja, hogy milyen ideológiai túlsúly mutatkozik egy országban: ha neki megéri, befektet. Van rá példa a régióban is. Szlovákia, hogy mást ne mondjak.
Ha erre gondoltál, akkor maxiriszpekt. Elgondolkodom rajta, kösz szépen!

v.l 2009.07.05. 20:24:52

Nem lesz nalunk sose fasiszta kormanyzat. Mert egyszeruen nem valasztjak meg oket annyian.

Ennek persze egyetlen feltetele van: ne fordulhasson elo, hogy az osszes tobbi part lejaratja magat. Hiszen akkor protestszavazatokkal bekerulhet olyan is, akit igazabol senki nem akar.

Pl. ha az MSZP es a FIDESZ osszeallt volna 3 eve, hogy ugyanezt eloadjak egyuttesen, mint ami azota tortent, na akkor lehet, hogy nagy sz.rban lennenk.
süti beállítások módosítása