HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Sodródik Magyarország!

2011.08.29. 13:09 Budaphestie

"Vészhelyzetbe sodródott Magyarország."

Ezt Orbán Viktor hazánk regnáló miniszterelnöke mondta hétfő délelőtti előadásán. Orbán szerint tehát az ország "sodródik". Méghozzá rossz irányba. Ha egy hajó sodródik a zátony felé, akkor felvetődik a kérdés, hogy miért nem kormányozzák biztonságos irányba. Miért nem huzzák fel a vitorlákat és kerülik ki a zátonyt? Ennek több oka is lehet.

Például lehet, hogy a hajó kapitánya és tisztjei képzetlenek: nem értenek a hajó irányításához. Például fogalmuk sincs róla, hogyan kéne felhúzni a vitorlákat. De azt sem tudják, hol vannak az evezők.  Pedig minden kenutúrás tudja: tolóerő nélkül nem lehet kanyarodni.

Vitorlázat híján tehát kapitányunk kormányzással kapcsolatos próbálkozásai kudarcba fulladnak.  Tudás nélkül a hajó kapitányának egyetlen lehetősége a  további kísérletezgetés. Megpróbálhatja próbálgatásos módszerrel kitalálni, hogyan kell feltenni azt a fránya vitorlát. A matrózok fejüket csóválva teljesítik az egyre vörösebb arccal ordítozó főnök ostoba utasításait.  Közben pedig a hajó tovább "sodródik" egyenesen a zátony vagy vízesés felé.

Pedig talán egyszerűbb lenne megkérdezni a legénységtől: Hátha közülük ért valaki valamicskét legalább a vitorlákhoz. De hát nem is kell őket kérdezni. Mondják ők maguktól is! Ha kapitány meghallgatná őket, akkor még az is lehet, hogy együttes erővel kikászálódnának a bajból. A Kapitány azonban személyes sértésnek veszi matrózai észrevételeit. A jótanácsok az ő fülébe érve rosszindulatú kritikának, szurkálódásnak hangzanak csak. Ez már szinte zendülés. Elégtételt! "Elégtételt" kell venni a senkiházi tengeri söpredék becsületsértő magatartásáért! Hozzák a korbácsot nyomban! Majd megtanulják ezek a nyomorult  pálinkavedelők hogy kit kritizáljanak!

Így hát a hajó tovább sodródik az éles sziklazátony felé, míg a kapitány és a tisztek a fegyelmezetlen legénység megregulázásával foglalkoznak éppen.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság magyarország krízis

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr303187775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása