HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Visszamenőleges jogalkotás

2011.08.02. 09:40 Budaphestie

Jogállamban az állampolgár tájékozódhat a jogairól és kötelezettségeiről és a szerint élhet, igazodva a szabályokhoz! A törvények és jogszabályok által biztosított keret pontosan azt a célt szolgálja, hogy bár korlátozza az adott országban élők mozgásterét a békés együttélés és közös előrehaladás érdekében, de az egyének személyes szabadságát a meghatározott keretek között biztosítja.

A kereteknek viszont kőből kell lennie, hogy az egyén biztos lehessen benne, hogyha elolvasta és megértette a játékszabályt, akkor nem  érheti meglepetés: Nem fogják erővel elvenni a pénzét, amikor -a kihirdetett szabályok szerint- neki lesz magasabb lapja a terítésnél. Mert ha esetleg kiderülne, hogy hiába magasabb a póker a két párnál, a játékosok egyike pisztolyt  rántva mégiscsak magához húzza a zsetont mondván, hogy szerinte a két pár magasabb... Nos, ha az elején tudom, hogy ilyen előfordulhat, akkor egyszerűen nem ülök le játszani.

Mit jelent ez? Visszamenőleges jogalkotás esetén  egyszerűen értelmét veszti  a törvénytisztelő magatartás, mert az a szabályrendszer, amihez ma igazodsz, ki tudja, lehet hogy holnapra már nem lesz érvényes. Lehet, hogy jövőre már változik a törvény és azt fogják mondani, hogy idén mégiscsak a szabályokba ütköző módon cselekedtél.

Nem tudsz törvénytisztelő módon viselkedni, ha nem ismered az aktuális időszakra vonatkozó szabályokat, törvényeket! Márpedig visszamenőleges jogalkotás esetén nem ismerheted.

Ez egy nagyon veszélyes dolog, mert azt sugalmazza az egyénnek, hogy felesleges a törvény tisztelete és az húzhatja majd magához a zsetont, aki a pisztolyát előbb húzza majd elő.

1 komment

Címkék: magyarország zsarnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr703119341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2011.08.04. 09:16:22

Úgy bizony! Nagyon veszélyes játék. Nem lenne szabad az embereket teljesen hülyének nézni.
Nem lenne szabad az esetleges (alvó elméket) feléleszteni, mert még a égén "lángra lobbannak", és hát az kinek lenne jó?
Megéri e ? Á' dehogy!!!
:)
süti beállítások módosítása