HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Anti analfabéta offenzíva

2013.07.26. 04:48 Budaphestie

Devizaadós mentés van. Mert a bankok becsapták szegényeket. De hát mégis, hogyan tudták becsapni a ravaszdi és józan paraszti magyar embert? A fideszi hatalom asszongya, mindez azért lehetséges, mert gyurcsányahibás. A turul észjárású adósok már maguknak érzik az általuk soha ki nem fizetett lakást pusztán a benne élés okán, és "nem adják vissza" a gonosz banknak.

Valamint vannak itt, akik szerint a devizahitelesek simán analfabéták, akik még egy szerződést sem képesek megérteni. Ők nyilván nem vettek fel deviza alapú hitelt. Nyilván nem voltak rászorulva. Vagy mert fiatalok és vígan éldegélnek anyuci lakásában. Vagy mert született arisztokraták, akiknek egy ingatlan ára aprópénz. Vagy egyszerűen csak anti analfabéták, akik képesek a szerződések értelmezésére és átlátnak a szitán! A szita résein keresztül például azt is meglátják, hogy a devizahitelesek megsegítése valójában a nem devizahitelesek megbüntetése. A hülyék, sőt a hülyeség nettó megjutalmazása az okosak kárára. Színtiszta kontraszelekció.

No itt aztán lehet megint csoportot definiálni, általánosítani, és ítéletet mondani. Meg sopánkodni, hogy milyen nagyon ostobák ezek. Például, hogy "...ha valaki ismeri az árfolyam fogalmát, hogyan hihet abban, hogy az 15–20 évig kedvező marad?". Az például tök mindegy hogy valaki úgy vett fel alacsony kamatozású Euro alapú hitelt 2008 előtt, hogy akkor még joggal hihetett abban, hogy maximum 5 éven belül csatlakozunk az euro zónához. A forint megszűnésével pedig a saját euro-ban kapott béréből árfolyamkockázat nélkül törleszthet majd tovább. Akár még a szerződést is el tudta olvasni és netán még az árfolyam fogalmát is ismerte. Egészen egyszerűen csak abban bízott, hogy a csatlakozásig hátralévő néhány évben nem romlik majd számottevően az árfolyam. Persze lehet, hogy ő ettől még mindig egy "analfabéta", ki tudja.

Utólag persze már könnyű okosnak lenni. Anti analfabétának lenni. De ha valaki tudta előre, hogy milyen csapásokat kell elszenvednie ennek a szerencsétlen országnak, kezdve a 2008-as válsággal és folytatva Orbán kétharmadával, akkor miért nem szólt még akkor? Miért nem blogoltak hősiesen az anti analfabéták akkor, hogy "helló, sosem lépünk be az eurozónába pajtikáim, ne reménykedjetek!" Én valahogy hiába keresem a weben ezeket az intelmeket 2008 előttről. Lehet, hogy azért, mert analfabéta vagyok?

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság hitel eur ingyenebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr505426770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása