HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Rezsiadó

2014.02.27. 06:00 Budaphestie

A Rezsiügyi Nemzetbizottság Elnöki Karzatának Rezsicsökkentési Főbiztosa ma reggel újabb nagyívű bejelentést tett közzé: a Magyar Állam immár hivatalosan is megvásárolja a magyar energiaszektor villamos energia szegmensének két legnagyobb szolgáltatóját. "A rezsiharc ezzel új állomásához érkezett" - jelentette ki Zászló Ödönné Piroska Rezsifőbiztos, a Nemzeti Válogatott alapító tagja - "a megvásárolt energiapiaci cégek első rezsirevíziója során megállapítottuk, hogy a Magyar Állam tulajdonába került cégek immár teljes mértékben megvalósították a rezsiharc tizenkét parancspontjának 11-es és 12-es előírását is, azaz ezek a cégek már teljes mértékben non-profit módon és önkéntes menedzsment irányítása alatt működnek."

rezsi2.pngUgyanakkor a Magyar Kormány és Magyarország Elnöki Elnöke nem elégedhet meg azzal, hogy ezen a ponton megálljon a rezsi csökkentésének folyamata, ezért, mint ahogyan azt Zászló Ödönné Piroska kifejtette: "A Magyar Kormány és annak Legfőbb Elnöki Elnöke, Orbán Viktor azt a személyes követelményét, miszerint az energiapiac vállalatainak non-profit módon kell működnie a következőképpen változtatja meg: Az Elnök eredeti kijelentését visszamenőleges hatállyal úgy módosítja, hogy a hivatkozott vállalatoknak nem non-profit módon, hanem 25%-os veszteséggel kell működniük. Ennek megfelelően Orbán Viktor soha nem is mondott olyat, hogy non-profit módon kellene ezeknek a cégeknek működnie, hanem eredetileg is a 25%-os veszteséget mondta."



Ezen túlmenően a Rezsifőbiztos Asszony kilátásba helyezte, hogy a jövőben várhatóan a lakosság minden tagjának részt kell majd vállalnia a rezsi ellenes harcban. Amint fogalmazott:
"Az nem megy, hogy a lakosságnak csak egy tisztességes, igaz, túlnyomó része áll ki vállvetve a rezsi ellen. Itt az idő, hogy mindenki kivegye a részét a rezsicsökkentéssel kapcsolatos munkafolyamatból. Senki nem bújhat ki közös ügyeink megoldásának egyéni felelőssége alól. Éppen ezért a kormányzat egy azonnali és általános rezsiadót, ú.n. rezsiharc hozzájárulást vezet be amelynek kezdeti mértéke csupán havi 4 999 Ft."

A rezsiadóból befolyt összeget a Magyar Állam és Kormánya a mindenkori rezsiharc és rezsicsökkentés költségeinek rendezésére fordítja. Kilátásba helyeztek továbbá egy olyan szankciót is, miszerint a rezsiharc hozzájárulás befizetésének sorozatos elmulasztása esetén rezsialany a rezsicsökkentésből teljességgel kizárható mindaddig, amíg tartozását az adóhivatal felé nem rendezi. Ezen szankció alól kizárólag csak Rezsiügyi Nemzetbizottság Elnöki Karzatának engedélye vagy a Legfőbb Elnöki Elnök különleges utasítása jelenthet kibúvót.

Zászló Ödönné Piroska további tájékoztatása szerint "az új adó nem jelent plusz terhet a lakosságnak, hiszen a rezsicsökkentés eddigi mértéke már a legtöbb háztartásban eléri, és van ahol meg is haladja a bevezetett hozzájárulás összegét."

UPDATE / FRISSÍTÉS:
Egy friss rendelkezés szerint a "rezsiadó" kifejezés helyett ezentúl minden esetben a "rezsiharc hozzájárulás" kifejezés használandó. A mindenki által kötelezően fizetendő rezsiharc hozzájárulás nem jelent plusz terhet a lakosság számára. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az a rezsiharc ellensége és ezáltal Magyarország ellensége, így tehát hazaárulás megalapozott gyanújával törvényszék elé állítható, kivéve ha zombi vagy.

Ez az írás paródia.Aki ezt nem vágta rögtön az tényleg agyilag zombi és megérdemelné, hogy a rezsiadó mellett még zombiadót is kirójanak rá.

1 komment · 1 trackback

Címkék: gazdaság fidesz rezsi rezsiharc

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr75834550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.27. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gunyoros 2014.03.02. 12:17:45

Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D
süti beállítások módosítása