HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Túlnépesedés és a rideg valóság

2010.11.15. 15:13 Budaphestie

Jómagam a valóság nagy tisztelője vagyok. A valóság tisztelete alatt elsősorban a racionális, analitikus gondolkodást értem. Ehhez nem kell más, mint mérés, matematika és logika. Mindezek felhasználásával könnyen a következő felimeréshez juthatunk:

Ha az emberiség létszámát lecsökkentenénk nagyjából a tizedére, azzal jó eséllyel véget vethetnénk az éhezésnek, háborúskodásoknak, globális felmelegedésnek és még nagyon sok olyan problémának, ami az emberiséget a vesztébe taszítja.

 Jelenleg a föld népessége majdnem 7 milliárd fő és a szám percenként (!) 143 fővel növekszik. Ezek, ha jobban belegondolunk, brutális adatok. Az emberiség úgy ahogy van, letarolja a földet. Felél mindent, ami körülötte van és szemétdombbá változtatja a bolygót. Pusztán azért, mert nem tud megálljt parancsolni a tulajdon szaporodásának. Még az sem volna jogos párhuzam, hogyha az emberi faj térhódítását a sáskajáráshoz hasonlítanánk, ugyanis a sáskák az ökoszisztéma természetes építőkockái. Hosszú távon nem szaporodnak minden határon túl, mint mi emberek.

 Az idén ősszel hazánkban bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa  kapcsán már pár nappal a katasztrófa után elkezdték vizsgálni, hogy az természeti okokra vezethető vissza, vagy emberi mulasztás áll-e a dolgok hátterében. Amikor megtalálták a lehetséges felelősöket, azonnal eljárás indult ellenük. Miért nem történik meg ugyanez a túlnépesedéssel kapcsolatban? Hiszen ez utóbbi folyamat miatt is emberek milliói halnak meg évente. A földi javak szűkössége, a munkanélküliség vagy a területért folytatott háború végez velük. Az első számú felelősök között pedig ott lapítanak a túlnépesedés okozói.

A rideg valóság az, hogy az emberiség gyilkosai azok a családok, akik életük folyamán több, mint kettő gyereket vállalnak. Ők előbb vagy utóbb megölnek mindnyájunkat és elpusztítják a bolygót is. Ez nagyon nagy felelősség, amit a világ szegényebb részén tanulatlanságuk okán képtelenek felfogni, de attól még ők is felelősök. Szerencsére Európára és a világ fejlettebb részére nem jellemző a népesség növekedése, csak néhány vallási tébolyban felnevelt családanya és családapa ontja magából az utódokat, akiknek egyelőre a területre vetített javuló népesedési adatok miatt megbocsáthatunk. A területre vetítésnek (négyzetkilóméter / népességváltozás) azonban a világszerte növekvő személyes mobilitás, szabad vándorlás miatt egyre kevesebb értelme lesz, így nemsokára kijelenthetjük, hogy azok az embertársaink, akik fejenként (apa + anya = 2 fő) több, mint egy utódot hoznak a világra, kivétel nélkül unokáink hóhérjai és a bolygó gyilkosai. Ez a rideg valóság.

7 komment

Címkék: emberiség vízió túlnépesedés világválság

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr432450236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadist 2010.12.08. 09:35:39

Szerintem túlságosan leegyszerűsíted a dolgot, viszont abban teljesen igazad van, hogy az emberiség túlszaporodik és gallyra vágja a bolygót. Az egyenletben sokkal több szerepel, mint az utódok száma, ami ha 2-nél több, akkor kipusztítja az emberiséget. Egy 3 vagy akár 4 gyerekes családnak lehet kisebb ökológiai lábnyoma, mint egy gazdag családnak, akik az egy szem gyermeküket is a 20 literes átlagfogyasztású SUV-val viszik az oviba minden reggel.

Budaphestie 2010.12.08. 10:43:37

@Sadist: Ne bonyolítsuk túl:
"Egy 3 vagy akár 4 gyerekes családnak lehet kisebb ökológiai lábnyoma"

Na igen, és az unokáknak? A 4*4=16 unokának lehet kisebb az ökonyoma, mint a 2*2=4 unokának? Bajosan. Az elméleted már két generáció alatt bukik.

Azért bosszant ez a dolog, mert a földi létünket alapvetően érinti, a megoldás pedig olyan egyszerű volna...

Nem kell szarrá szaporodni a bolygót!

Mille38 2010.12.10. 17:47:27

Egy gyermektelennek, aki havonta repül és folyton autózik, szétdobálja a hajójából a Földközi-tengeri yacht-jából a pillepalackot és hatalmas házat épít úszómedencével (ha ebből a sokból már kettőt abszolvál) lényegesen nagyobb az öko lábnyoma, mint egy sokgyerekes családnak, aki visszafogott fogyasztással él.
Ez a bolygó még több embernek is otthona lehetne, csak az a baj, hogy az erőforrások és nyersanyagok 90% az emberiség 10% használja fel.

Budaphestie 2010.12.10. 18:14:20

@Mille38: Amit írsz, az csak rövid távon lehet igaz.
Néhány generációnyi szaporulat és már nincs olyan gonosz környezetszennyező aki überelni tudná az őt négyzetesen túlszaporodó embertársának az ökológiai lábnyomát.

"Ez a bolygó még több embernek is otthona lehetne"

Nem igaz! Mát a mostani hétmilliárd is messze meghaladja a Föld teherbíró képességét!

Budaphestie 2010.12.10. 18:16:19

Bizonyított tény, hogy a jelenlegi technológiai szinten 7 milliárd ember számára a földi erőforrások felhasználásával képtelenség jólétet biztosítani.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.12.11. 11:20:02

Ismered Daniel Quinn könyveit (Izmael, B története)?

A túlnépesedés nem oka a bajoknak, hanem a tünetek egyike. Az okok tízezer évvel ezelőtt keresendők, amikor a baj már megvolt, csak épp tünetmentes volt a beteg. Mármint a kultúránk.

hu.wikipedia.org/wiki/Izmael_(k%C3%B6nyv)

Budaphestie 2010.12.11. 13:19:12

@Birtalan Balazs: Nem ismerem, de érdekesnek tűnik. Szívesen elolvasnám.
süti beállítások módosítása