HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Akár

2011.02.16. 10:04 Budaphestie

Amikor a bloggert maga alá temeti saját kritikáinak a kritikus tömege, akkor érdemes fogni egy bozótvágó kést és rést vágni a pesszimizmus falán. Az utóbbi kilenc hónapban kevés kivételtől eltekintve úgy éreztem, hogy a regnáló kormányunk szinte minden területen lejtőre állította az országot. Alig volt olyan hír vagy személyesen megtapasztalt "eredmény", amitől ne növekedett volna bennem az elutasítás érzése a Fidesz és a kormány irányában.

Próbáltam elvonatkoztatni attól, hogy az Orbán-Szijjártó stílus miatt már eleve nagy ellenszenvvel viseltetek a tisztelt társaság iránt. Sajnos ez nem mindig sikerült. Ugyanakkor egy elég alattomos csapdába is belesétáltam, amire csak most döbbentem rá igazán. Ez a csapda pedig a tartalom és a csomagolás összetévesztése. A Fidesznél ugyanis a kommunikáció legtöbbször szinte semmilyen összefüggésben nincs a valós mechanizmusokkal, igazi döntésekkel. A kommunikáció minden elemében marketing célú, az iskolázatlan, tájékozatlan, szűk látókörű és szókincsű többségnek, a plebsznek szól.

Így van ez a nemrégiben elhangzott "velünk nem mossák fel a padlót" jelmondattal is. Miközben a háttérben gyökeresen máshogy (sokkal okosabban) cselekedtek, mint amit kommunikáltak. Ebből kiindulva az Orbán-kormányt úgy érdemes megítélni, hogy semmit sem hallgatunk meg abból, amit ezer kommunikációs csatornán felénk harsognak és kizárólag az eredményekre figyelünk. Eredmények azonban egyelőre nincsenek. De nem is várható el, hogy 9 hónap leforgása alatt legyenek. Ostobaság fél év elteltével munkanélküliségi görbéket rajzolgatni, vagy a GDP-t nézegetni.

Másfél hónappal a radikális adócsökkentés után nem várható el, hogy megduplázódjon a befektetések mértéke és a befizetett adó összege az országban. Márpedig Orbán és Matolcsy nem sokkal későbbre már ezt várják, erre tettek fel mindent. Akár sikerülhet is nekik. Kicsit ugyan rulett ízű az egész, de a sansz azért megvan. Véleményem szerint ahhoz, hogy az adócsökkentés hatása (kicsiben ugyan, de) megmutatkozzon, minimum fél évet még várnunk kell. Júliusig minden kiderül. Ha bejön a számítás, akkor nagyon nagy királyság van, a gazdaság beindul, az adóbevételek soha nem látott mértékben emelkednek majd. Ha viszont nem jön be a dolog, (mert pusztán a kedvezőbb adózási feltételek miatt nem növekszik a befektetések mennyisége és nagysága az elvárt mértékben) akkor foghatjuk a fejünket, mert ez utóbbi esetben már idén csatlakozunk a "gagyi" kategóriához, a Balkánhoz, és ezen még az sem segít, ha Jupiter méretű megszorító csomaggal próbálják helyrehozni a tévedést. Reméljük ez utóbbi nem következik be és Orbán kísérlete az ország gazdaságával jól sikerül majd. Már nem kell sokat aludni és minden kiderül.

Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció gazdaság fidesz magyarország társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr482664814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása