HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

A Tündér kocsma hitelfelvételi feltételei

2012.09.24. 05:40 Budaphestie

Kedves Imre,

Azért írok most neked, hogy tisztázzuk, milyen feltételek mellett vagyok hajlandó kölcsönt felvenni tőled. Először is, szeretném kijelenteni, hogy nagyon örvendetes, hogy nem csináltál különösebb problémát abból a két évvel ezelőtti ügyből, amikor a Gyurival kidobtunk téged a kocsmából. Az ugyanis egy más helyzet volt és ezt nyilván te is megérted. Akkortájt egyszerűen még nem volt szükségünk a kölcsönre, mert bíztunk abban, hogy a Gyuri ötleteivel -már meg ne haragudj Imre- a te mocskos pénzed nélkül is felfuttathatjuk a Tündér kocsmát. Egy kicsit tehát talán túlreagáltuk akkoriban a dolgot. De hát végtére is neked ez most is egy jó üzlet és az üzleti életben nincs sértődés, ezt a magadfajta haszonleső jól tudja.

tkocsma_hun.jpgNe is húzzuk az időt, mindent átbeszéltünk  már és ismerjük a kocsmával kapcsolatos javaslataidat. Itt az ideje tehát, hogy mi is elmondjuk neked a feltételeinket. Először is Imrém, ugye te se gondolod komolyan, hogy arra költjük majd a tőled kapott pénz egy részét, hogy kifestünk. Ezt a kocsmát még az én nagyapám meszelte ki húsz évvel ezelőtt és azóta sem volt szükség újrafestésre. Egyetlen vendégnek se volt baja a festéssel egyébként, úgyhogy már meg ne sértődj Imre, de ez a te ötleted egy nagy baromság.

Az mondjuk igaz, hogy a Gyuri ötlete se jött be tablettás borokkal, mert nem lett nagyobb a bevétel és sajnos az utóbbi években komoly veszteséget termel a Tündér. Lehet ugyan, hogy ebben az is közrejátszik, hogy az olcsó kategóriás borunkon nem volt nagy haszon, de nem hiszem, hogy önmagában az segítene, ha levennénk az itallapról. Imrém! Ez a javaslatod is csak azt mutatja, hogy nagyon nem értesz a vendéglátáshoz, de beleszólni, azt bezzeg tudsz. Biztosan ezért híreszteli a Gyuri rólad, hogy "mindent fordítva kell csinálni", mint ahogyan te javaslod és akkor "beindul az üzlet".

A sors iróniája, hogy most éppen mi kérünk tőled, csak hát látod, nekünk is vannak kikötéseink. Például az, hogy a könyvelésbe és a leltárba Imre bazmeg, te kurvára ne szóljál már bele! Hogy szerinted nem stimmelnek a számok az egy dolog, de hogy valami belső ember lopja a tömény italokat a pultból, na ez azért már tőled is a pofátlanság csúcsa! Kit nevezel te tolvajnak? Talán csak nem engem, vagy a Gyurit? Vagy talán csak nem a feleségemet a Piroskát? Egyáltalán, milyen jogon szólsz te bele a pénzügyeinkbe? Hogy asszondod, hogy "túl drágán vesszük  az üdítőt". Ha mindenképpen  tudni akarod, akkor elmondom, hogy az üdítőket egy régi haver, a Lajos hozza nekünk és mindig is ennyit fizettem érte, és soha nem fogom azzal megsérteni a Lajost, hogy nekiállok alkudozni. Ezt hívják barátságnak, ha ugyan mond neked valamit ez a szó, de attól tartok hogy a te esetedben nem szabad elvárni ilyen erkölcsi magasságokat.

Belepofázni mindenbe, Imre, azt tudsz! Pedig tényleg nem emlékszem, hogy átadtam volna neked a Tündér kocsma tulajdonjogát. Minden vendégem tudja, és úgy látszik csak te nem tudod, hogy a kocsma falain belül én vagyok az úr. Én mondom meg, hogy a Tündérben minek mennyi az ára, hogy kinek mennyi kedvezményt adok, és hogy mit vesszünk, kitől és mennyiért. Tehát jobb lenne, ha magad dolgával foglalkoznál! Minden amire szükségünk van tőled, az a szaros néhány millió forint, amit két éven belül kamatostul visszakapsz, nyugi, és akkor már csak azt sajnálhatod majd, hogy miért nem adtál többet.

A Tündér kocsma ugyanis a kirobbanó siker kapujában áll, mert a Gyuri, aki most már az örökös marketingesünk, újabb ötletlistával állt elő, és őszintén mondom neked Imre, hogy ezek az ötletek most nagyot fognak ütni. Csak hát kell hozzá az a néhány misi, mert például rex asztal lesz a hátsó helységbe és tervezünk egy "minden második marmonkanna bor ingyen" kampányt is, ami egy éven keresztül fog tartani. Annyi vendégünk lesz, mint égen a csillag. Ennek a sikernek most te is részese lehetsz, csak hát be kell tartanod a feltételeinket, amik a következők:

  1. Soha többet ne szólj bele a kocsma pénzügyeibe!
  2. A Gyuri az örök marketinesünk, ezt el kell fogadnod.
  3. Nem fogunk kifesteni.
  4. Ne szólj bele, hogy kinek adunk ingyen snapszot! Ez is a marketing része. Tudod, van akivel megéri jóban lenni. Na nem olyanfajta pápaszemes aktatologató büdösbérencek, mint te vagy Imre, már meg ne haragudj, hanem jóravaló, derék emberek. Például vadászok meg focisták.
  5. A Piroskának ne mondjad, hogy rosszul áll a cég anyagilag! Ő úgyse foglalkozik ilyesmivel, csak a pultba áll be néha. De hát tudod, hogy a nők hajlamosak néha begyulladni a pénzügyektől. Túl nagy teher ez a női agynak Imrém, elég baja van neki a gyerekekkel te nélküled is.

Ja, és hogy lásd, hogy végigolvastuk azért a javaslataidat: Köszi, hogy szóltál, észre se vettük, hogy kiégett az izzó a budiban, azt mindenképpen cseréljük majd! Ez nem lehet akadálya a kölcsönösen nagy haszonnal kecsegtető együttműködésnek. Remélem helyesen döntesz majd és megkapjuk tőled a kért összeget, mert anélkül tényleg nagy bajban leszünk, de a kocsmát nem zárhatjuk be. Mindig is ezt csináltam, máshoz nem értek. Négy gyerekkel, meg a Gyurinak is három. Hát legyen szíved Imre és fogadd el a feltételeinket.... könyörgöm.

Tisztelettel,
A kocsmáros

8 komment · 2 trackback

Címkék: politika gazdaság fidesz magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr194796515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Munkás helyett Közmunkást a trafikok polcaira is! 2012.09.24. 18:38:10

Az egyetlen, ami az országban dübörög, az a közmunkaerő-piac, zseniális lenne, ha a sikertörténetet dohánytermékkel is reklámozná a Fidesz-kormány. Míg cégekből és alkalmazottakból egyre kevesebb van, addig az éhbérért dolgoztatott közmunkások számának...

Trackback: Sírvaröhögős törvényjavaslat-paródiát nyújtott be az előzetes regisztrációhoz Szanyi Tibor 2012.09.24. 18:36:26

“E törvény erejénél fogva feliratkozottnak minősülnek azok, akik a korábbi kormányzati konzultációk során visszaküldött válaszaikban hiánytalanul eltalálták a Kormány előzetes szándékát, illetve minden kétséget kizáróan egyetértettek a Kormány el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.09.24. 17:52:16

Zseniális.

Matolcsy levele az IMF vezetőihez. :D

iliaz 2012.09.24. 17:52:34

Hát ez nagyon fasza!

Bár azt nem értem, hogy Imre egyáltalán honnan vette a bátorságot ahhoz, hogy a könyvelésben/leltárban kontárkodjon. Nonszensz.

drolt 2012.09.24. 18:38:02

ez jó, meg kellemesen humoros, kár, hogy igaz.....

Anti Anyag (törölt) 2012.09.24. 18:43:06

Ja, felveszik és 2014-től majd a Bajnai kifizetteti a néppel, persze ő is felvesz egy újabbat, de azért jön a jólét, hiszen köztudott, hogy Bajnaiék loptak, de Orbánék sokkal jobban, Veress sem értett a pénzügyekhez, de Matolcsy még annyira sem.

Ti tényleg ennyire naívak vagytok?

1kutya 2012.09.24. 19:31:33

@Anti Anyag: ennyi ésszel szabadlábon...

komplikato 2012.09.24. 21:58:28

@Anti Anyag: Tök egyszerű, Matolcsy ex-MSZMP jó elvtárs munkássága meggyőzött minket, amit te írtál meg nem.
Hogyan tudnánk feledni azt a tökéletesre fejlesztett privatizációt a 90-es évek elejéről? vagy jelenlegi unortodox ötleteinek csodás pozitív hatásait ... mint például ... öööö ....

Celtic 2012.10.09. 12:36:50

Hat ez lenyugozott :) Nem direkt szajbaragos az egesz, raadasul a kozepen tenyleg csucsra er es onnan cseng le :) nagyon jo :)
süti beállítások módosítása