HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Világgazdasági furcsaság

2008.10.11. 13:04 Budaphestie

Először is a Józsi kölcsönkér az apósáéktól, akik szívesen adnak is, mert megbíznak a Józsiban, akinek korábban is adtak már kölcsön és mindig időben visszakapták a pénzüket. Ezek után a szomszéd Pista az összeg nagy részét kölcsönkéri a Józsitól. Azt mondja, hogy építkezni akar és a gyerekek miatt most nagy szükség van erre a pénzre. Józsi úgy okoskodik, hogy ha elég magas kamatot számít fel, akkor még jól is járhat a dolgon még mielőtt a pénzt vissza kell adni az apósáéknak.

Pista viszont ahelyett, hogy építkezés meg gyerekek, két hét alatt simán elissza az összes pénzt a kocsmában. Ezen a falusiak többsége persze nem lepődik meg, mert kábé erre is lehetett számítani a Pistával kapcsolatban.

Baj van. Józsi hiába kéri vissza a pénzét, az bizony már elpárolgott és menni kéne az apósékhoz, akik így a pénzük helyett csak rossz híreket kapnak. Ekkor lép közbe a Polgármester, aki így okoskodik: "Józsi apósáék, szegények semmiről nem tehetnek, hiszen bíztak a a Józsiban és a bizalom talán bűn? Megengedhetetlen, hogy mégis rajtuk csattanjon az ostor." Így tehát a következő javaslattal áll elő a polgármester: ""Minthogy a Részeges Pistának már tényleg semmi pénze nincs és a Józsinak sincs elég pénze ahhoz, hogy visszaadja a kölcsönt, ezért a falu összes lakosát össze kell hívni és kötelezni kell őket arra, hogy közösen összedobják az összeget."

A dolgos falusiak, akik eddig is fizették a hasonló kétbalkezes, önjelölt "üzletemberek" hülyeségeit és a részeges semmirekellők napi pálinka adagját, már meg sem lepődnek az egészen. Csönben befizetik az összeget, hiszen mindenki tudja:

A Józsi a Polgármester fia, ő sohasem járhat rosszul. Még úgy sem, hogy esetleg az apósáék megharagudnak rá...

Nincs ennek valami egészen kommunista diktatúra íze szerintetek? világválság

3 komment

Címkék: gazdaság válság világválság ingyenebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr88708438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondom én 2008.10.12. 22:08:33

Nagyon jó és szemléletes a példád. Rávilágít a dolgokra. De én nem hiszem, hogy ez a jelenség csak a kommunista diktatúrához köthető.

Budaphestie 2008.10.13. 00:25:10

Kösz. Szerintem a kisemberek közül sokan észre sem veszik, hogy megint becsapják és megsarcolják őket.
Azért érzem kommunista diktatúra ízűnek, mert pl. kínában vannak nagy bankok kvázi állami tulajdonban... Ráadásul mi, Magyarok, ebből a rendszerből ismerjük azt a jelenséget, amikor valaki nagyon fent arra is hülye, hogy egyedül kitörölje, de mégsem bukik el, mert az adófizetők pénzén mesterségesen "életben tartják". :(

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.10.13. 09:13:40

Egy másik aspektus, amikor a falu felelőtlen lakói vesznek fel hiteleket plazmatv-re, azután mikor nem tudnak fizetni, akkor az előrelátó emberek megtakarításaiból kell támogatni őket, hogy ne kerüljenek utcára.

Nekem ez sem tetszik, hogy hiába takarítok meg, ha mások felelőtlenek, mert elveszik tőlem a pénzem egy részét, vagyis lényegében arra kényszerítenek, hogy támogassam őket, mert mindent akartak maguknak fedezet nélkül.

Erről is le kellene szokni, hogy a felelőtlenséget ösztönözzük ezzel.
süti beállítások módosítása