HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Lánchíd vs. Lánchíd

2012.12.21. 10:44 Budaphestie

Miközben a tüntető diákok éppen elfoglalták a Lánchidat, a főváros egy másik pontján forgalmi dugóban araszolván gondoltam, belehallgatok a Lánchíd rádió műsorába. Hiszen Lánchíd Lánchíd, hátha foglalkoznak azzal, mi történik éppen a névadó helyszínen. Akik nem ismernék, ez egy fidesz rádió, olyasmi, mint a bal oldaliaknak a Klubrádió, csak minden határon túl szervilis és lojális a jelenlegi hatalomhoz. A szervilizmus azonban önmagában nem magyarázat arra, amit hallottam.

LánchídBPKlein.jpgElső meglepetés, hogy valóban a tüntető diákokkal foglalkozott a műsor, pedig éppenséggel akkor sem csodálkoztam volna, ha a sukorói telekügyletekről, vagy Bajnaival kapcsolatos sötét pletykákról lett volna szó. A műsorvezető, valamilyen Levente éppen egy betelefonáló bácsival "beszélgetett", aki először is kifejtette, hogy ő meg a felesége mekkora csodálói Orbán Viktornak, és továbbra is bíznak benne, hisznek benne és támogatják tűzön-vízen át, stb. Az ilyen Orbán-imádó comingout-ok, úgy tudom, mindennaposak ezen a csatornán, tehát eddig nincs is semmi érdekes. Most jön azonban a meglepi. A bácsi szerint ugyanis azért nincs minden teljesen rendben, mert Orbánnak "rossz tanácsadói vannak", akik megvezetik az Istenkirályt. Ezután jött volna az indoklás, ami azzal kezdődött, hogy a diákokra nem szabad haragudni, mert ők a mi fiaink és lányaink, valamint jogosan tiltakoznak a tandíj ellen. Már amíg eddig eljutott a bácsi a műsorvezető többször próbálta félreszakítani, de ezen a ponton telt be teljesen a pohár. A szervilizmus hőse itt hisztérikusan kikelt önmagából, agresszíven félbeszakította a betelefonáló bácsit, hogy kár a műsoridőt ilyen "féligazságok" puffogtatására elpazarolni, majd végül lecsapta a kagylót. Ez történik tehát azokkal a betelefonálókkal, akik bár Orbán imádók, de mégis valami kis kritikát mernek megfogalmazni a regnáló rezsimmel szemben. Szép kis csatorna, gondoltam.

Ezek után egy másik betelefonáló bácsi következett, aki nagyon szépen azzal kezdte a mondanivalóját, hogy boldog, áldott karácsonyt mindenkinek. Sőt, még ezeknek a ellenzék által félretájékoztatott, utcán hőzöngő nebulóknak is boldog karácsonyt. Na gondoltam, ez a beszélgetés se lesz hosszú életű. Nem lett igazam, mert ez a második bácsi hamar kilépett a karácsonyi áhítat nyugalmából és egy perc múlva már hörögve azt üvöltötte, hogy ezek a senkiháziak (tüntető diákok), akik még nem tettek le semmit az asztalra mégis honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy a kormányt kritizálják? Ezen a ponton történt egy érdekes dolog. Ez a második bácsi nyilván észrevette magát és azt mondta, hogy ne haragudjon már a műsorvezető, csak egyszerűen nem bírta visszafojtani az indulatait (valóban, a karácsonyi áhítat nyugalmából fél perc alatt százon volt), és hogy beszélhet-e azért még! A válasz természetesen igen volt.

Ezen a ponton csatornát váltottam, de ez a rövid kis belehallgatás teljesen megerősítette bennem azt a keserű hipotézist, hogy hogyan működik a fidesz és hogy milyen országot szeretne építeni Orbán Viktor. Olyan országot, ahol a hatalom csak úgy egyszerűen leteheti a kagylót, ha nem tetszik neki a kritika, végig sem hallgatva azt. Ezt az elkussoltatást lehet, hogy egy szegény rádióhallgató nyugdíjassal szemben  meg tudják tenni, de az egész magyar néppel szemben semmiképpen sem. Úgyhogy ébresztő fideszes megélhetési seggnyalók, kezdhetitek nézegetni az álláshirdetéseket, hátha valahová felvesznek majd 2014 2018 nyarán!

A magam részéről egyébként nem vagyok a tandíj ellensége és azt gondolom, hogy az oktatási színvonal megőrzésének és növekedésének érdekében mindenképpen szükség lesz a részleges tandíj valamilyen értelmes struktúrában történő bevezetésére és a száz százalékban államilag finanszírozott helyek számának csökkentésére. Kormánytól függetlenül.

Szólj hozzá!

Címkék: média fidesz cenzúra 1984 tüntetés szabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr524975966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása