HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Fasizmus, sorkatonaság és vallásszabadság magyarországon

2009.06.10. 13:20 Budaphestie

Megpróbáltam átgondolni, hogy mit veszíthet egy magamfajta liberális érzelmű ember az SZDSZ eltűnésével és a fasizmus előretörésével. A legegyszerűbben úgy tudtam ezt a feladatot elvégezni, hogy átnéztem, miért harcoltak a Szabad Demokraták az elmúlt 10 évben.

Íme, ezektől a dolgoktól kell tartanunk, ha tovább erősödnek a fasiszták és esetleg még valamilyen módon kormányra is kerülnek:

  • A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása
    Reális veszély. Az SZDSZ tevékenységének legfontosabb eredménye volt az elmúlt évtizedben, hogy megszüntették a kötelező katonaságot. Ezzel azonban a militáns szélsőjobb sohasem értett egyet. Én már ugyan idősebb vagyok, de elképzelhetőnek tartom, hogy visszamenőleg egy alapkiképzésre behívják azokat, akik "megúszták"..
  • A vallásszabadság megsértése
    Nyilvánvaló, hogy a szélsőjobb a keresztény egyháznak kiváltságokat fog kiharcolni, ami nekünk, civilizált embereknek két okból okozhat hátrányt: 1. gyermekeink számára kötelezővé tehetik a hittant az általános iskolákban. Így butasággal, értelmetlen félelemmel és szorongással fogják telitömni a gyermekeink fejét és lelkét. 2. A befizetett adóforintjainkat ingyenélő papok kaphatják, hogy újabb aranyporos freskót festethessenek a templomaik plafonjára. Ez egy civilizált ember számára annyit tesz, mintha lehúznák a pénzét a WC-n.
  • A legügyetlenebb magyar vállalkozók megsegítése, így a magyar termékek minőségének drasztikus csökkenése
    Mindenki által ismert az a jobboldali gondolat, miszerint azokat a kistermelőket, kisvállalkozókat kell államilag megsegíteni, akik saját erejükből képtelenek megerősödni, vagy talpon maradni. Ez ellentmond a természetes szelekció törvényének, így nagyon kártékony hatása lehet a magyar piacra nézve. Rengeteg selejt lepi majd el a honi piacot, képtelenek lesznek kiemelkedni azok, akik tényleg valami nívósat alkotnak, amire a vásárlók is igényt tartanak. A magyar termék tehát ismét szar lesz.
  • Többszörösére növekedhet a büntetett előéletűek száma
    Az, hogy szigorúbb büntető törvényekre és végrehajtásra számíthatunk, számomra a jobboldali politika erényei közé sorolandó. Az az álszent viselkedés azonban nem, ahogyan apróbb kihágásokat elkövető emberekre is rögtön rásütnék a priusz bélyegét. Gondolok itt elsősorban a füves cigarettára, a party drogok használatára vagy az internetes kalózkodásra. Ez egy nagyon nagy témakör. Elég az hozzá, hogy a büntetett előéletűek sokkal hajlamosabbak az ismételt bűnelkövetésre, így a növekvő bűnözést növekvő (rendőri és törvényi) szigorral próbálják majd visszaszorítani. Az öngerjesztő folyamat eredményeként végül kialakulhat egy példátlanul kemény rendőrállam, ahol már nem a gumilövedékek használata ellen fognak majd ágálni a jogvédők, hanem pl. azért, hogy a rendőr a nyílt utcán ne lőhessen le bárkit, ha úgy tartja a kedve.
  • A multik kivonulása miatt hatványozottan növekvő munkanélküliség
    Ehhez szerintem nem kell magyarázatot fűzni. Talán ha valakinek van statisztikája arról, hogy a magyar munkavállalók hány százaléka dolgozik multinál.
  • Vállalatok államosítása, alkalmatlan emberek vetető pozícióban
    Például az energiaszektorban működő vállalatok államosítása is egy divatos szélsőjobbos szlogen manapság. Eredménye az lehet, hogy piaci viszonyok híján csupa alkalmatlan kripli kerül vezető pozícióba ezeknél az állami vállalatoknál, amik pontosan ugyanúgy nyelik majd a pénzt, mint a szocializmus 40 éve alatt.

 Persze még ezeken kívül is van félnivalónk bőven, csak talán ezek a legfontosabbak. Nem tagadom, hogy nem csak hátránnyal, de haszonnal is járhat a fasizmus megerősödése. Ilyen például a közbiztonság növekedése. Mindenki tegye fel magában a kérdést, hogy a rend és a biztonság megerősödése megéri-e neki!

7 komment · 1 trackback

Címkék: politika választás gazdaság magyarország szavazás szdsz liberalizmus fasizmus jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr151176668

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sewa kantor di jakarta selatan 2019.05.06. 03:47:00

Back pain right side above hip - xuulyxs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tvay (törölt) 2009.06.11. 22:48:50

Figyusz, orvos látott már?
Ha valóban ilyen félelmeid vannak, mindenképpen menj el egy pszichológushoz.

Budaphestie 2009.06.12. 13:49:53

@Tvay: Miért? Szerintem ezek alapvetően nem olyan nagyon durva dolgok. Nem írtam etnikai tisztogatásról, meg ilyesmiktől, mert annak tényleg nincs realitása szerintem. Egyébként szívesen vitatkoznék az érveidddel, ha lennének...

v.l 2009.07.05. 19:31:14

Az utolso ponthoz annyit tennek hozza, hogy _jelenleg_ szinte csak alkalmatlan emberek vannak az allami vallalatoknal vezeto pozicioban.
Kocsis neve mond valamit? Indexet olvasol? Vagy esetleg az o elodje a BKV-nal?

Annak fenyeben, hogy 7. eve ugyanaz a banda nevezi ki ezeket az emberkeket, es megsincs jobb eredmeny, en nem latom, hogy ennel rosszabb tudna jonni.

A multikerdeshez: a multi oda hozza a gyarat, ahol van olcso, megfelelo munkaero. Ha Kina olcsobb, atviszi oda. Lesz.rjak a politikat, az a lenyeg, hogy hol olcsobb mukodni.
Marpedig akkor olcso a gyar, ha keveset fizetunk a dolgozonak. Lehet valasztani: kevesert dolgozzuk magunkat halalra, vagy nem dolgozunk. Az elmult 7 ev arrol szolt, hogy emeljuk a minimalbert/eletszinvonalat, es osszuk a munkanelkuli segelyt a haver szavazoknak, nehogy radobbenjenek, hogy munka nelkul nincs kaja. Ez mi, ha nem a multik eluldozesenek strategiaja?

gyipo 2009.12.20. 15:53:45

Válaszolok a pontokra. Egy 18 éves gimnáziumi tanuló. Igaz nincs nagy élettapasztalatom, de azért egykét dolgot sztem tisztán látok vagy pedig a történelem elég tisztán rávilágít. Nem kell egyet érteni ezaz egyéni véleményem.
1. Radikális veszély, azt mondod?-- az radikális veszély lenne hogy meg tudnánk magunkat védeni külső vagy belső támadásoktól (valamelyest)? Hogy az emberek egy kis önfegyelmet tanulnak és azt hogy rendet kell hagyni maguk után? meg esetleg lesz egy kis önértékesük és kapnak egy kis löketet „az élet”hez? Ezen kívül bárki aki mesélt a katonai szolgálatról nagyon jó élményekről számolt be (persze hogy nehéz is volt egyben)
2. vallásszabadság hittan -- Magyarország mindig is igen befogadó volt vallás ügyileg, nem hiszem, h pont erre a témára harapnának rá, de vhogy ellensúlyozni kell az iszlám terjeszkedést (olvassatok egy kis hírt kuruc.info/r/6/52462/ ). Hittan tanulás általános iskolában. Húha ez tényleg egy borzasztó dolog. Nehogy a gyerek esetlen halljon valahol olyan dolgokról, mint az erények, vagy, hogy nem csak egy megoldás létezik a „dolgokra”(ettől függetlenül én ateistának vallom magam).
3. Miből gondolod, hogy a legügyetlenebb magyar vállalkozókat segítenék meg?
Valószínű azért nem tudnak saját erejükből talpon maradni mert elnyomják őket az óriásmogulok. Sok minden erőteljesebben ellent mond ennek a bizonyos természetes szelekció törvénynek…(testi, lelki fogyatékosokat meg a cigányokat mennyire akarják még segélyezni? bár ez a kettő legtöbbször ugyanaz). Azok a termékek, amikkel találkozom most is szarok, ami nem az meg irreálisan drága.
4. Szigorúbb törvényeknek nagyobb az elrettentő erejük. Sztem (érdekes módon), ha levágnák az emberek kezét lopás miatt, utána kétszer is meggondolnák, h megéri e. A ma olyan nagyon emberségesnek nevezett világot jórészt mégis bűnözők irányítják és támogatják is azokat. (és a kapitalizmusról még akkor nem is beszéltem). Az embereknek manapság M.O-n nincs közbiztonsága, pedig a joguk megvan hozzá. Ez ellen valamit tenni kell, de még így sem tartom valószínűnek, hogy kialakul egy olyan általad említett rendőr állam. Hiszem hogy ezt másként fogjuk megoldani.
5. Az utolsó két pontra már válaszolt „v.l”, ez nagyjából leírja az én véleményemet is.

Budaphestie 2010.01.01. 12:50:42

@gyipo:
1.
Külső ellenféllel szemben megvédeni magunkat önerőből? Te viccelsz? Mivel? Csúzlival?
Belső ellenfélen gondolom a cigányokat érted. Hát arról is vitatkozhatnánk, hogy szerencsés-e a "Belső ellenfél" kifejezés használata.... Valakinek a szemében pl. pont Te lehetsz a "belső ellenfél". Ugye érted mire gondolok?
Katonai szolgálat: érdekes, az én ismerőseimnek nem voltak jó sztorijai a katonaságról, nekik éppen csak derékbe törte az életüket az államhatalom, amikor erőszakkal besorozták őket. Aki akar, az most is mehet honvédnek, tehát itt azokról van szó, akik nem akarnak, de kell.

2.
Ne keverjük a vallást az erkölccsel! Erkölcs vallás nélkül is létezik, sőt! A vallásos ember erkölcse torz és sok helyen antihumánus. Muszlim vallást ugyanolyan károsnak tartom, mint a Keresztény vallásokat. Nem lehet az egyik rosszal orvosolni a másikat.

3.
Miből gondolom? A válasz a természetes szelekció.

4.
A legkomolyabb maffia és a legdurvább bűnözés mégsem a liberális, demokratikus államokban van. Hasonlítsd össze pl. a skandináv országokat Szomáliával vagy Bolíviával (vagy akár az USA-val!). Elég szűk látókörű és kezdetleges elképzelés a problémák orvoslására az egyre széleskörűbb és keményebb büntetés. Ha kicsit továbbgondolod, akkor rá fogsz jönni, hogy inkább a problémák okait kell megszüntetni.

gyipo 2010.01.02. 10:08:49

Először is, néhány helyen pontatlanul fogalmaztam, ezeket megpróbálom tisztázni.
1. Természetesen nem saját erőnkből gondoltam megvédeni magunkat egy külső ellenféllel szemben, ugyanis, mint tudod még a NATO tagjai vagyunk. Viszont sokkal könnyebb lenne elhárítani egy támadást ha nem 20000 (azt hiszem most kb. 25000 van, ha jól emlékszem,és néhányan külföldön) katonánk lenne hanem ennek a többszöröse. Belső ellenfélnél pedig most nem a cigányokra gondoltam (bár akár lehetnének ők is), hanem például még ha erre minimális is az esély valamilyen "felkelés" leverése, ami ha országos szintű, szintén kevés rá a haderő.(gondolom én)

2. Igazad van ne keverjük, bár én még alig láttam nem vallásos embert erkölcsről beszélni, akik pedig erről beszéltek (akár vallásos, akár nem), azokat meg kiröhögték. (Hogy ez most kinek vagy minek a hibája az most sztem itt lényegtelen.)
Nyilván ahogy említetted, nem lehet egyik rosszat a másikkal helyrehozni, bár sok olyan példa van-volt, ahol ezt teszik nemcsak vallásügyileg, de sztem most ebbe se menjünk bele.

4. Ebben igazad lehet, csak hogy amíg az érdekek határozzák meg az emberek cselekedeteit, addig nem látok rá esélyt hogy a problémák gyökereit (vagy okait ahogy te írtad) megfogják szüntetni.

Mindenesetre találtam igazság abban, amit leírtál, talán az én véleményemben is akadt, de most ezzel a hozzászólással befejezném a mondandóm, lehet hogy, 20 év múlva teljesen máshogy fogom gondolni, és te is.

0k- · http://ekezet.com/ 2010.04.14. 22:16:41

miért akarnál leverni egy magyar felkelést? a polgárháború elég gáz szerintem.
süti beállítások módosítása