HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Hogyan védjük meg pénzünket a Fidesztől?

2010.10.26. 17:59 Budaphestie

Az elmúlt években a tolvajoktól, hazug bankoktól és a kedvezőtlen piaci folyamatoktól kellett megvédenie a pénztárcáját annak, akinek volt némi megtakarítása. Ma a Magyar Köztársaság Kormányától kell.

A nyugdíjpénztári befizetések kisajátításával kiderült, hogy a Kormány nem csak a nagy multik zsebéből lopja ki a pénzt, hanem a kisemberektől is ugyanolyan gátlástalansággal elveszi. A legújabb történés pedig az, hogy amikor az Alkotmánybíróság egy elbocsátott emberek jogait megvédő határozatot hozott, akkor a Fidesz azonnal nyilvánvalóvá tette azon szándékát, hogy korlátozza az Alkotmánybíróság működését és bármilyen áron keresztülveri azon akaratát, miszerint az idén elbocsátott közalkalmazottak nem kaphatják meg a törvény szerinti végkielégítésüket, illetve vissza kell fizetniük abból, amit már a múltban megkaptak.  A probléma nem a célokkal van, hanem a kivitelezésen kívül a "cél szentesíti az eszközt" hitleri elvvel. Mert ilyen alapon akár intézményesített tömegmészárlást is csinálhatna a Fidesz, minekutána egy válrándítással csak úgy intéznék el a dolgot, hogy "na de hát a zemberek tavasszal, a szavazófülkékben ezt akarták"...

Ezek után gondolom nem lepődne meg senki, ha a Kormány nem csak a nyugdíjmegtakarításokra, hanem egyéb lakossági befektetésekre is rátenné a mocskos kezét. Akár sima banki lekötésekre, vagy megtakarítási célú életbiztosításokban tárolt pénzekre, lakásvásárlási előtakarékosságra stb.. Erre az elmúlt hetek alapján nagyon is reális veszély van. (Nemrég valaki arra a felvetésemre, hogy a Kormány korlátozni fogja az Alkotmányvbíróság működését azt mondta, hogy ne legyek paranoiás, meg hogy biztos hivatásos rettegő vagyok...)

A megtakarításainkat az állam elkezdte lenyúlni és úgy tűnik semmilyen jogszabály, alkotmány, vagy erkölcs nem akadályozza meg ebben. Mit lehet ez ellen tenni? Vegyük ki a pénzünket mindenhonnan és tároljuk otthon befőttesüvegben? Ez nevettséges volna a 21. században.

Vigyük külföldi bankokhoz a megtakarításainkat? Ez már jobban hangzik. Gondolom ehhez nem kell fizikailag is ellátogatni egy szlovák vagy osztrák pénzintézet fiókjához. Vagy igen?

Mit javasoltok? Ti hogyan védenétek meg a maradék pénzeteket a tulajdon Kormányunktól?

5 komment

Címkék: politika gazdaság magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr472400989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megfigyelo 2010.10.26. 20:10:19

Nemsokára már nem csak a pénzünkről lesz szó: ezután már a csak a zsidótörvények jöhetnek...

Bruno 2010.10.26. 22:11:26

Az a baj, hogy nem megoldás a külföldi bank. Ugyanis, ha a ez a tolvasjbanda (gy.k.: a magyar köztársaság kormánya) hoz egy olyan redelkezést, amely szerint a kétmillió forint feltti betétek 98 %-át adóban be kell fizetni akkor a külföldi pénzintézet ezt szépen meg is teszi (merthogy ő törvénytisztelő),

Ennyi

Budaphestie 2010.10.27. 08:40:44

@Bruno: Azért azt nem hiszem, ha például Párkányban bemegyek egy olyan bank fiókjába, amely nincs is jelen Magyarországon, akkor az ott elhelyezett pénzekre bármilyen ráhatással lenne a Kormányunk. Kérdés, hogy lehet-e ilyet egyáltalán csinálni? Magyar személyivel regisztrálnak-e így engem?

FPéter 2010.10.27. 10:00:25

Svájc. A dolgok jelen alakulása szerint, ha van forintban legalább hat jegyű megtakarításod, bőven meg fog érni egy nap szabi+útiköltséget kimenni Svájcba és ott bankszámlát nyitni.

Budaphestie 2010.10.27. 11:24:54

Ausztria nem játszik? Közelebb van...

Egyébként javítottam kicsit a szövegen: habár a végső mondanivaló szempontjából indifferens, de nem az egész végkielégítésről szól a nóta, hanem csak egy részéről.
süti beállítások módosítása