HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

A réveteg békemenet

2012.01.21. 20:05 Budaphestie

Kicsit féltem kormánypárti tüntetés előtt, hogy az ott összegyűjtött ostoba tömeg esetleg olyat művel, ami még jobban megnehezíti majd a csőd szélén sodródó országunk helyzetét és drasztikusan csökkennek majd az esélyeink a kilábalásra. Most néztem végig az eseményekről készült videókat a weben és kellemesen csalódtam. Azt kell hogy mondjam, hogy az ostoba félművelt ember határozottan szimpatikusabb, ha békés és álmatag, mintha önkívületben ordibál és zászlót gyújtogat.

Az index interjúkból kiderült, amit már egyébként is sejtettünk: a résztvevők személyenként szinte teljesen másért demonstráltak. Valaki az IMF kölcsön ellen, valaki mellette. Hát bizony nehéz dolguk volt az adófizetők pénzén felbuszoztatott tízezreknek. Aki már Orbán tegnapi nyilatkozatát is hallotta vagy olvasta, az teljesen mást mondott (gondolt), mint aki csak a tegnap előttiig jutott. Nyilván azért, mert Orbán is teljesen mást mond nap nap után és nehezen tudják őt követni a 27%-os ÁFA és 450 Forintos benzinár rajongói. A békés hangulat alapvetően mégis arra enged következtetni, hogy "ám legyen, vegyünk föl egy ilyen biztonsági izét... Védőhálót." Egyébként kölcsönnek hívják.

loveviktor.jpgA demonstráció első ránézésre abban különbözött a korábbiaktól, hogy rengeteg transzparens volt. Ezek egy része már megszólalásig olyan volt, mint emilyeneket a Kim Dzsongil tiszteletére rendezett monstre demonstrációkon láthattunk (lásd mellékelt képünket - forrás: index.hu).. Így hirtelen nem is tudok Észak-Koreán kívül másik országot mondani, ahol ennyi ember vonul fel a teljhatalmú regnáló népvezér (kétharmad vagy több) tiszteletére. Megható, hogy ennyire szeretik a vezért, aki időről időre az elmagyarázza nekik a világot úgy, hogy ők is megértsék.

A megkérdezett demonstrálók válaszaiból kiderül, hogy a világ folyamatainak megértéséhez valóban nem kell tudunk még azt sem, hogy mi az a mértékadó kamatláb. A világ sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Hiszen itt csupán arról van szó, hogy a "mind tudjuk kik"  puszta gyűlöletből keresztbe akarnak tenni nekünk csak azért, mert a hős Orbán egy újító reformer, aki tudja a fellendülés receptjét. No de ezek a "mind tudjuk kik" (gondolom a zsidók) nem akarják hagyni hogy a mennyei vezető véghezvigye nagyszerű tervét az országgal. Na ezért kellett ez a demonstráció.

6 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz magyarország tüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr283635397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Droidok lepték el a fővárost 2012.01.22. 11:11:32

400 000 félreprogramozott droid vonult szombat délután a fővárosban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dagiiron 2012.01.21. 21:16:57

Hála Isten, hogy TE itt vagy nekünk, te nagyon művelt, nagyon okos ember. Sajnos azonban az egész szövegből a tahóságod, s az ordenáré nagy beképzeltséged, s a nagy arcod jön le. Nagyképű barom vagy, aki itt mutogatja a félműveltséged, miközben fingód sincs az értékekről, jellemző a kamtlábas kérdésed.. Tudod vannak olyanok, akiknek fontos, hogy pl. ne a celebvilág, hanem a konzervatív értékek határozzák meg a hétköznapokat, s ezt nagyeszű barátom nem lehet kamatlábbal leírni..

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.21. 21:31:39

@dagiiron:
Pataky Attila mint a konzervatív értékek képviselője.
Már röhögni sncs kedvem…

Budaphestie 2012.01.21. 22:29:35

@dagiiron: hát figyelj, ha olyan sötét embereket látok akik azt írják, hogy "...fingód sincs az értékekről..." és közben azoknak tapsolnak, akik az államcsőd szélére sodorták Magyarországot, akkor valóban a kivételesen művelt és okos emberek közé számítom magamat.

Egy dolog kiderült rólad a kommentből: neked a celebvilág határozza meg a hétköznapokat? Érdekes, nekem sikerült ettől teljesen elszigetelődnöm anélkül is, hogy a kontár kormányt éljenezném és neked is inkább a távkapcsoló helyes használatát javasolnám, mint az erkölcsi fölénynek álcázott hajráviktorozós meghunyászkodást.

Budaphestie 2012.01.21. 23:01:07

Egyébként itt egy videó is kormánypárti demonstrációról:

www.youtube.com/watch?v=dfZh5hXEj5k

Többszázezres tömeg...

dagiiron 2012.01.22. 02:16:43

@BPHead:

Látod, látod nagy arcod nem engedi, hogy lásd a valóságot. Miért is vagyunk most bajban nagyokos? Csak nem a fő ok a baromi nagy államadósság? Mikor is keletkezett? Jé, nem az elmúlt 1,5 évben? Nahát-nahát..
Továbbra is azt kell mondanom, hogy fingod sincs arról, hogy az embereket nem csak a pénz mozgatja. Tudod, vannak olyanok, akiknek pl. a család, a hagyományok, a közösségek fontosak, s vannak olyanok, mint TE, aki csak magával törödik, s kurvára el van szállva magától, miközben csak dobálja a valakitől hallott szavakat. Ja, s még valamit, aki más politikai beállítottságú polgártársairól így nyilatkozik, az olyan messze van a demokratától, hogy csak na, így a belinkelt videót inkább te nézegesd, mivel neked való..

Budaphestie 2012.01.22. 10:23:17

@dagiiron:
Pontosan tisztában vagyok vele, hogy az embereket nem csak a pénz mozgatja (különben ezren se lettek volna a tegnapi demonstráción), mint ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy a mindenkori kormány legfontosabb feladata lenne az anyagi biztonság és az általános jólét megteremtése. Csak ha ez megvan, akkor lehet feljebb mozdulni a Maslow piramisban. Majd meg fogod látni, hogy így működik. A társadalom kikényszeríti ezt a dolgot.

Az államadósság folyamatosan keletkezett a Bokros-csomag utáni időszakot követően. Ezzel tisztában vagyok és soha sem állítottam ennek az ellenkezőjét. Az adósság az utóbbi két évben is tovább növekedett ugyan, de nem ez a baj. Ha visszaolvasnád (úgy sem fogod) a régebbi bejegyzéseimet, akkor láthatod, hogy miért tartom kontárnak és gyermekeink életét megnyomorítónak a jelenlegi kormányt. Nem az államadósság további növelése miatt.

A probléma sokkal bonyolultabb, annál, minthogy egy szóban, vagy néhány mondatban be lehetne mutatni. Ilyen egy szavas magyarázatokat általában az Orbán hívőktől szoktunk hallani. Ők elhiszik, hogy a világ tényleg ilyen egyszerűen működik. Mint a Gyűrűk urában: vannak a gonoszak, akik erkölcsi nullák és csak az anyagi érdekeik motiválják a cselekedeteiket, és vannak a jók: ők a fidesz a fideszhez tartozó sokaság.

Az egész világkép annyira primitív, mint egy rossz hollywoodi film, ahol egyáltalán nem fordítottak gondot a karakterek megformálására. Nagyon kényelmes dolog lehet ebben hinni, hiszen nem kell gondolkodni, de éppen ettől írtózom nagyon, mert egy komplex, cizellált rendszerben (és nem csak a világgazdaságra, hanem a Földi társadalmi / szociális struktúrákra gondolok) ennyire rossz modell alapján hozni döntéseket folyamatos kudarccal jár. Mint az elefánt a porcelánboltban. Ezt látjuk most.

Mindenesetre örülök, hogy ennyi időt töltöttél a blogomon és vetted a fáradtságot, hogy meghallgattad egy másik ember véleményét. Nem bánom, hogyha más állásponton vagy, mert a legtöbb Orbán hívőnél nagyobb nyitottságot mutatsz.
süti beállítások módosítása