HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Jogbiztonság és verbális terelés

2010.10.30. 10:02 Budaphestie

Az elmúlt napokban nagy vihart kavaró alkotmánymódosítási ügy kapcsán a médiában és a sajtóban számos vitát és interjút olvashattunk / hallgathattunk végig. A legjobban talán azokra lehettünk kíváncsiak, amikor a Kormány valamelyik szócsövét vagy a Fidesz prominenseit kérdezték meg: mégis hogyan gondolják azt, hogy egy konkrét ügy miatt szűkítik az Alkotmánybíróság jogkörét.

A kormányoldalról adogatott válaszokon most sem lepődtünk meg. Ugyanis a Fidesz és a Kormány részéről soha senki nem volt, aki a kérdésre válaszolt volna. A verbális eszköz, amelyet a válaszadók kivétel nélkül felhasználtak a terelés, csúnyább nevén a mellébeszélés volt. Amikor ugyanis az Alkotmánybírósággal szemben kilátásba helyezett akcióról kérdezték őket, minden esetben a 98%-os különadóról kezdtek el beszélni és annak igazságosságáról. Televíziós interjú esetén természetesen volt lehetőség a kérdés többszöri megismétlésére, de az arra adott választ egy műsorvezető sem tudta kikényszeríteni az alanyból.

A legdörzsöltebb tévés vagy rádiós személyiségek is hiába kérték, hogy felejtsük most el a 98%-os különadót, mert a kérdés egyáltalán nem arra vonatkozott, a kormánypárti válasz mindig az volt, hogy őnekik a különadót vagy sarcot a választók felhatalmazása alapján kötelességük kivetni. Pedig legtöbbször elég lett volna annyi reakció, hogy igen vagy nem. Persze jól tudjuk, hogy miért nem válaszolnak a jogbiztonsággal kapcsolatos kérdésre. A következő őszinte válasz ugyanis nem tenne jót a párt népszerűségének:

"Igen, elfogadhatónak tartjuk azt, hogy céljaink elérése érdekében akár minden alkalommal módosítsuk a magyar Alkotmányt, amikor csak utunkban áll. Nem értünk egyet azzal, hogy jobb ha az Alkotmány szabályozza a tetteinket, mintha a tetteink az Alkotmányt. Az előzőek alapján tehát az egész Alkotmányt csak egy felesleges nyűgnek, tehernek tartjuk, amit legjobb lenne megszüntetni."

Szólj hozzá!

Címkék: marketing politika kommunikáció fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr502409281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása