HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Rabszolga a saját hazámban

2011.02.11. 12:53 Budaphestie

Hallottunk már olyanról, hogy valaki húzza az igát, robotol éjt nappallá téve, mégsem rendelkezhet a saját sorsáról. Például nem szavazhatja meg, hogy kik uralkodnak felette, kik, hogyan és mennyi adóval terhelik a munkáját és azután kiknek és hogyan osztják szét a pénzt.

Az aktív, bejelentett munkavállalók azok, akik gyakorlatilag eltartják az országot, nevezzük őket egyszerűen Dolgozóknak. Jelenleg Magyarországon a Dolgozók száma körülbelül a fele a szavazásra jogosultak számának. Valójában már 50% alatt van a részarányuk, ami azt jelenti, hogy az inaktívak (nem dolgozók, vagy feketén dolgozók) egy választáson már nagyobb erővel tudják képviselni az érdekeiket, mint a Dolgozók. Így egyre jobb eséllyel indulhat a választásokon akár az "Adócsalók és Ingyenélők Párt" is, amely párt programjának legfontosabb része a Dolgozók személyi jövedelemadójának megemelése és a jóléti és szociális kiadások növelése. Ez azonban hosszabb távon az egész országot sírba viszi, ugyanis könnyű belátni, hogy nem működhet így sokáig egy cég vagy egy ország, de még csak egy evezős csónak sem.

Mi a megoldás? Egy lehetséges megoldás például a súlyozásos választási rendszer lehetne, amelyben a munkabérükből adózók (Dolgozók) szavazatának súlya nagyobb lenne, mint az inaktívaké. Leegyszerűsítve: egy Dolgozó szavazata kettőt érne, míg egy inaktív állampolgáré csak egyet.

Mit tervez ezzel szemben a fidesz? Nos, őket éppenséggel az előbbi eszmefuttatás hidegen hagyja. Ők pont az inaktívak által leadott szavazatok számának növekedését tűzték ki célul a következő két szavazatszám bővítéssel:

1. Határon túl élő honfitársaink. Ők ugyan biztosan nem fizetnek be egy árva eurocentet se a magyar költségvetésbe. Tehát ebből a szempontból ők is inaktív magyar állampolgárok lesznek.

2. Nagycsaládosok. Többségükben Romák. A terv szerint minden gyermek után kapnának plusz szavazócédulát, ami lehetővé tenné például, hogy egy hatgyerekes inaktív választó szavazata háromszor annyit érjen, mint egy kétgyermekes Dolgozóé.

Vajon miért tervez ilyesmiket a Fidesz? Véleményem szerint a következő választásokra készülnek. Rájöttek ugyanis, hogy egy Dolgozóra a nagy szavak, preambulumok meg jelképes intézkedések semmilyen hatással nincsenek, hogyha mindeközben azt tapasztalja, hogy a nettó fizetése pedig csökken. Év elején nagyon sokan tapasztalhatták meg a Kormány "adócsökkentésének" hatásait a saját bőrükön. Nekik már hiába magyaráz a Szijjártó Péter. Akik viszont vélhetően könnyebben elhisznek bármit, amit csak az m1-en lesugároz  a Párt, azok éppen azok az inaktívak, akiktől nem igazán lehet elvenni semmit, no meg azok a magyar testvéreink, akik jó messze élnek innen és semmilyen adófizetési vagy egyéb kötelezettségük nincs az anyaországgal szemben.

Szólj hozzá!

Címkék: választás gazdaság magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr902653702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása