HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Radio Bamba

2009.11.19. 12:36 Budaphestie

Üzlet és társadalmi felelősség. Vannak területek, ahol nagyon oda kellene figyelni a két összetevő optimális keverékére. Ilyen a rádiózás. Mert az nem megy, hogy minden cselekedetünket azzal indokoljuk, hogy "hát ez a szar kell a köznek", mert a köznek egy idő után úgyis az kell, amit kap.

Pusztán üzleti alapon a legszélsőségesebb tevékenységeket is meg lehet indokolni. Pl. ha sikerül egyre nagyobb tömegeket analfabétának nevelni, akkor utána el lehet nekik adni azt a szolgáltatást, hogy valaki felolvassa számukra a sztori magazin rövid feliratait. Ennek az "olvasó embernek" azután nem lesz érdeke az, hogy a vásárlók szintén megtanuljanak olvasni. Valahogy így működött a Danubius és a Sláger rádió is. Ilyenkor kell elővenni a "felelősség" kifejezést.

Az utóbbi évtizedek alatt sokan, sokszor kérték számon ezeken a országos monopolhelyzetben lévő rádiókon, hogy legalább a társadalmi felelősségvállalás enyhe szándékát szíveskedjenek bemutatni. Valahogy azonban a rádiók vezetése nyilván úgy érezte, hogy ez nem volna összeegyeztethető az előírányzott profittal, így maradtak a szarós-büfögős-baszós poénok meg a jóreggeltmártanénizés, a magyar zenei szintér teljes kizárása és az aktuális nemzetközi zenei kultúrától való teljes elszigeteltség. Ugye minek drága jogdíjakat fizetni, ha a parasztnak bőven elég az a 3 cédényi "klasszikus" is, ami 20 éve rotációban megy a Slágeren?

Ezeket a rádiókat évek óta a társadalom bizonyos rétegeinek bután tartásával vádolom és nem csak én. Természetesen ezért törvényesen felelősségre vonni nem lehet őket, de valamiféle elégtételt mégiscsak jelent, hogy most lehúzták a rolót. Végre! Azzal meg nem kell foglalkozni, hogy a ostobának nevelt réteg most hőbörög és elégedetlenkedik. Hamarosan majd rájönnek, hogy az 50%-os gyümölcslé lehet akár finomabb is, mint az eddig naponta fogyasztott moslék. Száraz vörösről persze túlzás beszélni. Az maradjon meg a műértőknek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: rádió danubius sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr811536523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása