HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

Magyar Blogger Párt

2010.12.02. 18:12 Budaphestie

Mint néhány száz évvel ezelőtt az írástudókat, az utóbbi években sok támadás érte a közéleti vagy politikai témákkal foglalkozó bloggereket és talán még több a kommentelő sokaságot. Az anonim blogger mögé az offline társadalom véleményformálói gyakran képzeltek a pattanásos, kövér, szódatalp szemüveges nagyokost. A közéleti vagy politikai témákat kommentelők mögé pedig talán az eminens "köcsögöt", perverz papát vagy politikusok által átprogramozott agyú droidot.

Manapság felnőtt társaságban beismerni, hogy tematikus blogot írsz önszorgalomból, vagy rendszeresen kommentelsz ilyeneket nagyon nem menő. A mostani tizenéveseknél ez már másként van. Náluk teljesen természetes, hogy minimum egy énblogjuk van, de az sem gáz, ha valamilyen tematikus dolgot indítanak. Ők a jövő.

Szerény véleményem szerint magyarországon a társadalmi párbeszédnek sohasem volt még olyan fóruma, mint az utóbbi 10 évben kialakult blogoszféra. Soha ennyit nem volt alkalmunk vitatkozni teljesen más szemléletű emberekkel. Soha nem keletkezett még ennyi vitában csiszolódott egyszerű igazság, mint a blogok kommentjeiben. A történelem során eddig soha nem volt még példa arra, hogy nemre, korra és társadalmi státusra tekintet nélkül, szabadon vitatkozhattak egymással magyar anyanyelvű emberek: a Magyarok.

EZ A FORRADALOM.

Tényleg nem szabad ennek a jelentőségét alábecsülni! Lehet, hogy sokan vannak, akikkel nem értesz egyet. Lehet, hogy egyes kommentelők hajlíthatatlannak tűnnek, mintha egyszerűen nem fognának rajtuk az észérvek (persze ők is ezt gondolják rólad). Lehet, hogy egyre több a bérkommentelő, igen. Mindezek ellenére emberi értéknek tartom azt, hogyha valaki önként részt kíván venni a közösség életében a véleményének a képviseletével és mások álláspontjának és érveinek a megismerésével. És ebben talán minden bloggertársam egyetért velem. Ez a közös nevező.

Persze hiába az előző bekezdésben megtalált közös nevező: A Magyar Blogger Párt egy paradoxon. Ugyanis kis hazánkban soha annyiféle vélemény nem ütközött még egymással, mint a blogoszférában. Nincs egységes irány, szinte semmiben nincs egyetértés. Hál' istennek! Soha ne is legyen! Sohase' jöjjön el a "Szép új világ"!

 Utóirat: A regnáló Magyar Kormány erejét megfeszítve se tudott fele olyan hatásos érveket sem megfogalmazni például az Alkotmánybíróság hatáskörének megnyírbálásával kapcsolatban, mint a teljesen önként írogató fidesz-párti kommentelők.

5 komment

Címkék: politika magyarország társadalom blogoszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr962488942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.12.03. 11:25:43

Én részemről igenis szeretem ezt a blogger közösséget. Ha kommentezek, nem fizetett vagyok. Saját akaratom és véleményem van.
Szeretem olvasni a kommenteket, mások véleményét, ha sokszor nagyokat kacagok is rajtuk. Imádom a humoros hozzászólókat, de megvetem akik baromságokat, vagy ellenszenvet, gyűlöletet szítanak, nyújtanak egy bizonyos poszt miatt.
Mi egy nagy blogger közösség vagyunk, és nagyon sokszor okos hozzászólások vannak. MIndenki belead mindent, ha ír valamiről. Ez becsülendő!
Az internet világa elhozta a szabadon-írást, és ez nem is olyan rossz, mert legalább vélemények vannak és nem a közömbösség valami iránt! :)

Budaphestie 2010.12.03. 13:20:40

@ildsisy: Oh, látom te "nagyüzemben" műveled... 502 poszt és több, mint 1000 hozzászólás. Gratulálok hozzá!

A blogoszféra szerintem maga a kollektív tudat. Aki benne van az formálódik és formál valamiféle közös levesben, aki nincs, az e-remeteként kimarad ebből. Őket sem ítélem el, de elvárom tőlük, hogy ők se ítéljenek meg minket csupán mások véleménye, vagy a kívülről látható tényezők (monitor előtt ücsörgés) alapján !

ildsisy 2010.12.03. 17:38:54

@BPHead: Igen, a kívülállók, akik csak bele-bele olvasnak mások írásaiba, egy-két mondatból azt hiszik már könyörtelenül kell lehordani a másikat, meg sem értik ki miért és miről ír. Nem ismeri a szerzőt sem, meg sem próbálja megismerni...

(amúgy köszi a gratulát... de ennél sokkal több posztom van... valahol... de itt a közelben... ) :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.12.04. 18:19:50

Nos, igen... körülbelül ide jutottunk, aki beszélgetni akar, közölni valamit, mert van véleménye, önálló gondolata... az nem a párjának, anyjának, gyerekének és barátjának mondja el, hanem begépeli a vakvilágba :).
Viszont! Manapság az magyarság idült problémáinak kimondására az egyetlen fórummá lett a blogtér... ahol tényleg sokan meghallják a mondókád, és ahol valóban is találni egyetértőket, jobbító szándékokat, figyelemfelkeltő írásokat, és még invitálásokat is... Ezt mind nem tennénk meg a zsúfolt buszon (bár milyen izgis lenne, ha valaki előkapná a mikrofont és beolvasná az esti blogbejegyzését), vagy a városka főterén sem, de még a mozik előterében sem... hacsak nem a kocsmában. Ha eléggé sietősen dobjuk fel a témát és nem várunk az illumináltság beálltára sem :).
Nekem az tetszik ebben, hogy valami megindulni látszik abban a tekintetben, hogy nem akarjuk egymás szemét azonnal kikaparni - előbb beleolvasunk a mondandóba, sőt merünk immáron egyet is érteni. Elő merjük venni az okos és mélyen szántó gondolatainkat, és nem kell félni, hogy azonnal lefikáznak érte, vagy miatta. Mintha kezdene az értelem halovány csírája megjelenni ebben a hideg télben is - egyre több helyen.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.05. 13:21:38

Érdekelne, de nem csak vicc, hanem valóságos formában is.
süti beállítások módosítása