HTML

biztonságos?

Semmi sem biztonságos. az Ember egy kis hópihe az őrjöngő tűzhányók kereszttüzében. A cikkek igazából kérdések, ha kinyilatkoztatok, azt is vegyétek kérdésnek..

Friss topikok

  • gunyoros: Legalább a végére írd oda, hogy paródia, mert kezdik egyre többen beszopni. :D (2014.03.02. 12:17) Rezsiadó
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes megnézni a képet: Akasztány vallás jelképei erkolcstan.blog.hu/2013/10/08/akasztany_vall... (2013.10.08. 19:37) Az Akasztány Vallás
  • Budaphestie: @hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik. hu.wikipedia.org/wiki... (2012.12.30. 21:12) Szakdolgozat kvíz
  • bögöbö: Bocsánat, helyesebben csak "Tény", így, egyszerűen és szerényen. (2012.12.06. 09:08) Helyreigazítás 2014
  • Celtic: Ez igy van. Ez az un. "ne a zemberekkel fizettessek meg"-eljaras. Gyonyoru populista szarsag. En... (2012.10.11. 14:29) A hatósági ár esete az adóforintjainkkal - kis számtan költőknek

Linkblog

24%-os jövedelemadó növekedés és a közösségen kívüliek közössége

2010.11.26. 10:07 Budaphestie

A nyugdíjpénztárak államosításával és az emberek nyugdíjra félretett pénzének a kizsarolásával  kapcsolatban már sokan nyilatkoztak úgy, hogy ők bizony élnek a "szabad" döntés jogával és maradnak magánnyugdíjpénztári tagok. Én is így döntöttem.

Maradok.

 Több évtized múlva leszek csak nyugdíjas. A mostani kormány azt mondja, hogy 24%-os jövedelemadó növekedéssel büntet engem, ha maradok. Visszamenőlegesen is, tehát az eddig munkában eltöltött éveim után befizetett nyugdíjjárulékaimat is egy olyan adóvá alakítja, mint az SZJA, tehát abból soha egy forint nyugdíjat nem fogok látni.

Az én esetemben az Orbán-kormány tehát nem hogy teljesítené az adócsökkentéssel kapcsolatos választási ígéreteit, hanem 24%-os személyi jövedelemadó növekedést hajt végre. És nem csak idei évtől, hanem az egész életemre ki akarja vetni ezt a büntetőadót.

Miért maradok mégis? Mert ez az egész életre szóló dolog nagyon is sántít. Mire nyugdíjas leszek...

1. ...addigra tutira nem fidesz kormány lesz, de most úgy tűnik nekem, hogy 4 évnél se kapnak egy nappal sem többet, ha ugyan a 4 évük meglesz Bízom benne, hogy a következő, de legalább az azután következő kormánynak lesz annyi igazságérzete, hogy megszünteti azt a felállást, miszerint vannak akik 24%-kal több jövedelemadót fizetnek a többieknél. A "közösségen kívüliek", a másodrendű állampolgárok, a nyomasztó utópiák, sötét sci-fi-k egyik kedvenc társadalmi aberrációja. Ezt tutira meg fogják szüntetni.

2. bízom abban, hogy a későbbi kormányok jóváírják majd az eddigi nyugdíj befizetéseimet és mégiscsak vissza fogom kapni azt a pénzt valamilyen formában az államtól, amit eddig befizettem.

3. Vagy ha mégsem, ha nyugdíjas koromra elromlik az egyensúly és nagyon kevés befizetés lesz az állami rendszerbe (ingyenélők számának növekedése várható), akkor úgysem kap majd senki onnan komolyan vehető nyugdíjat, nekem viszont ott lesz a megtakarításom a pénztáramban.

 Ki nevet a végén?

8 komment · 3 trackback

Címkék: közélet gazdaság magyarország társadalom nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagos.blog.hu/api/trackback/id/tr482474250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ENADEHÉL 2010.12.01. 19:12:55

ENADEHÉLMost, hogy itt az ENADEHÉL, az Egyszeri, Nagyarányú ADócsökkentés, az Elmúlt Húsz Év Legnagyobbika, eszembe jutott valami. Pár hete, amikor a kormány bejelentette a nyugdíjjárulék 9,5 százalékról 10 százalékra emelését, egy-...

Trackback: Nesze neked adócsökkentés... 2010.11.26. 12:41:03

Tegnap kiderült, a Nyugisz ismételten segget csinált a szájából, a nagyarányú adócsökkentés helyett januártól bevezet 24%(!) jövedelemadó emelést. Persze, csak akinek van jövedelme...Nem lehet másképpen értelmezni Matolcsi elvtárs tegnapi bejelentését,...

Trackback: Nyudesz udvözölte ... én meg őket... 2010.11.26. 12:17:02

 A Fidesz nyugdíjas tagozata üdvözölte a kormány nyugdíjstratégiáját, a nyugelleátásokkal kapcsolatos döntéseit. Ez áll egy tegnapi MTI közleményben. Én meg csókútatom őket.Valahogyan nem is értem, mi az a Fidesz nyugdíjas tagozata, hiszen, ha vég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almas 2010.11.26. 12:33:02

Én nem tudok ilyen 24 százalékos adó emelésről, ezt hol olvastad? Szerintem továbbra is annyi adót kell majd befizetned, mint eddig, csak választhatsz az állami és a magán nyugdíj között.

Ja, és ne akarj az államtól nyugdíjt kapni, ha te inkább a magán pénztárakat választod. Ennyi az egész.

Budaphestie 2010.11.26. 23:22:35

@almas: Szerintem te nem csak azt nem értetted, amit én írtam, hanem a Matolcsy bejelentést sem érted.

cornholioo 2010.11.30. 22:30:35

Bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg: 30 év múlva már hol lesz a Fidesz, meg az állami nyugdíj, stb... Csak egy félelmem ébredt fel a tiédhez hasonló döntés meghozatalával. Ha a nyugdíjkorhatár közeliek visszalépnek, és sok fiatal megeszi ezt a fenyegetést és szintén visszalép, akkor a csekély bevétel miatt bedőlhetnek a magánnyugíjpénztárak (akár az önkéntesekkel együtt). Na akkor mi lesz? Elvileg az dupla bukó, mert akkor nyom nélkül eltűnhet a megtakarítás is. Mi a véleményed?

Budaphestie 2010.12.01. 09:28:08

@cornholioo: A magánnyugdíjpénztárak bedőlése azért elég valószínűtlen. Ezek a pénzintézetek többségében nagy nemzetközi mamutvállalatok, amelyeknek Magyarország nem komoly piac, csak egy kicsike kis falu, 1-2 %-át sem teszi ki az innen befolyt nyereség az összesnek. Nem fogja őket nagyon meghatni ez a pénzkivonás.

Sőt! A legvalószínűbb reakció az, hogy a MNYP-ak példát statuálnak és maradó ügyfeleiket különféle jutalmakkal és magas hozammal kényeztetik majd el. Miért? Mert attól félnek, hogy a világ más országaiban is megismétlődhet a történet. Olyanokban is, ahol többen laknak, mint 15 fő. Muszáj nekik megmutatni, hogy lám-lám, Magyarországon is azok jártak jól, akik maradtak.

MickthePick 2010.12.01. 12:59:05

@almas: rendkívül buta vagy, sajnos.

Szerző: szintén maradok, pontosan ezen okok miatt, + még azért is, mert jelenleg külföldön dolgozom, és a történtek után nem is olyan biztos, hogy fogok én még összesen 20 évet otthon ledolgozni egyáltalán. Ha ez így lesz, amúgy se kapnék állami nyugdíjat, szóval számomra evidens, hogy a kis milliócskámat (akörül lehet) megtartom. Zsebpénznek jó lesz majd egyszer, 30 év múlva... talán.
De amúgy ez elvi kérdés is, és ez így tényleg nem maradhat.

Gábor a Jobbszélső 2010.12.01. 13:33:17

egészen biztos, hogy én is maradok az ING-nél nyugdíjpénztári tag. Ez az egyetlen, amiben még bízhatok, az állami nyugdíj 25 év múlva nulla lesz, mert nem lesz aki befizetne a kasszába. Ráadásul nem biztos, hogy élhető lesz itt még ez az ország a demográfiai és etnikai összetétel együttes negatív hatásai miatt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.01. 15:19:54

Nekem van 17 évem nyugdíjévem: 20 kéne ahhoz, hogy járjon a bérem 33%-a, nyugdíjként. Ez egyrészt rossz hír, másrészt 15 megvan, így rokkantnyugdíjra jogosult leszek.
Innentől kezdve nincs más dolgom, mint gyűjtögetni tovább a magánba, felmarkolni a 10 (vagy több...) misit 70 éves koromban. (Addigra annyi lesz.) Ha lerokkanok addig, kapok nyugdíjat. Ha meghalok (ami valószínű), öröklik a kölkeim.

Nem tudok veszíteni! :)))

MickthePick 2010.12.01. 15:37:04

@Humperdickk: Hát ezzel csak annyi a baj, hogy most magánba nem tudsz gyűjteni éppen. Maximum önkéntesbe, de azt meg szét fogják adóztatni a mocskok szerintem :(
süti beállítások módosítása